BYSTŘICE / Před dvanácti lety to byla jen obyčejná oslava narozenin. Sestra připravila své sestře společně s přáteli havajské překvapení. Od té doby se každým rokem setkává stále více lidí, aby se bavili v havajském stylu. Nejprve bylo několik tun písku, minulý víkend bylo do parku vedle domu PZKO přivezeno více než šedesát tun písku a skvěle se bavilo více než 1700 lidí.

Odpoledne patřilo dětem. Před zahájením soutěže o nejlepší výtvor z písku se děti mohly pochlubit svými dovednostmi na stáncích při plnění různých úkolů, za které dostaly razítko na svou soutěžní kartu.

Vyplněné karty byly později použity jako lístky do loterie, ve které mohly děti vyhrát Playstation4. Všechny však netrpělivě čekaly na půlhodinu, během které se mohly vyřádit na písku. Mohli jste vidět díla jako „Drink Hawaii“ nebo „Havajská želva“.

Porota vybrala šest nejlepších. Jejich autoři jako cenu dostali nástroje vhodné pro další stavbu hradů z písku. Největší cenu dostala práce s názvem „Hrad na skále“. „Celý hrad jsem postavil za půl hodiny,“ sdílel s námi své dojmy Dawid Heczko z Bystřice, autor vítězného díla, který se chce v budoucnu stát elektrikářem.

Horké odpoledne bylo ještě žhavější po vystoupení „Cirkusu jinak“ z Ostravy. Po něm diváci mohli obdivovat tanečníci acro. Proběhla také soutěž o pivní sud.

V letošním roce se poprvé v historii akce odehrál volejbalový zápas na nedalekém nově postaveném fotbalovém hřišti. Do turnaje se přihlásilo dvanáct smíšených týmů od Těšína až po Bystřici. Večer skončil barevným ohňostrojem.

„Chtěl bych poděkovat všem, kteří se podíleli na přípravách letošního dvanáctého ročníku. Jsem rád, že nám vyšlo počasí a hostům se líbilo. Vzhledem k většímu zájmu o akci ve srovnání s předchozími roky jsme si již napsali několik poznámek, co můžeme zlepšit, aby příští rok byla organizace efektivnější a aby u stánků nebyly příliš velké fronty,“ řekl za organizátory Tomasz Kantor, předseda klubu mládeže MS PZKO Bystřice.

Je však třeba zdůraznit, že letos přes čtyřicet dobře organizovaných dobrovolníků zajistilo, že Hawaii Party nabídla dobrou zábavu.

Štítky: , ,

Komentáře



CZYTAJ RÓWNIEŻ



REKLAMA Walizki

REKLAMA
Ministerstvo Kultury Fundacja Fortissimo

www.pzko.cz www.kc-cieszyn.pl

Projekt byl realizován za finanční podpory Úřadu vlády České republiky a Rady vlády pro národnostní menšiny.
Projekt finansowany ze środków Kancelarii Prezesa Rady Ministrów w ramach konkursu Polonia i Polacy za Granicą 2023-2024.
Publikacja wyraża jedynie poglądy autora/ów i nie może być utożsamiana z oficjalnym stanowiskiem Kancelarii Prezesa Rady Ministrów oraz Fundacji Pomoc Polakom na Wschodzie im. Jana Olszewskiego.