HAVÍŘOV / Polská škola v Bludovicích opět pozvala polské školy z okolí na florbalový turnaj „O mikulášský pohár“. Soutěž se hrála 1. prosince v městské hale Slawia.

Na parketu se utkalo osm týmů ze čtyř škol: z Těrlicka, Bludovic, Hnojníku a hned čtyři týmy ze Horní Suché. Sportovní soupeření bylo velmi ostré. Organizátoři však zdůrazňují, že v turnaji nejde jen o výsledky, ale především o podporu pohybu a integrace.

Pohyb a integrace jsou nejdůležitější

„Děti by se měly hýbat. A když nám město dává možnost využívat tak pěkné hřiště zdarma, byla by škoda toho nevyužít,“ říká Vladislav Josiek z organizace Macierz Szkolna.

Nový bod programu turnaje

Turnaj pořádá od roku 2016 Macierz Szkolna při Základní škole a Mateřské škole s polským jazykem vyučovacím v Havířově-Bludovicích. Poprvé před zahájením turnaje účastníci zhlédli ukázku z jiného sportu. Amalia Kożusznik , žákyně deváté třídy z polské školy v Bludovicích, předvedla mini mažoretkové vystoupení.

Výsledky

Kategorie třídy 1-5:

1. PZŠ Hnojník
2. PZŠ Těrlicko
3. PZŠ Horní Suchá
4. PZŠ Bludovice

Kategorie třídy 6-9:

1. PZŠ Horní Suchá 2
2. PZŠ Hnojník
3. PZŠ Bludovice
4. PZŠ Horní Suchá 1

Komentáře



CZYTAJ RÓWNIEŻ



REKLAMA Reklama

REKLAMA Reklama
Ministerstvo Kultury Fundacja Fortissimo

www.pzko.cz www.kc-cieszyn.pl

Projekt byl realizován za finanční podpory Úřadu vlády České republiky a Rady vlády pro národnostní menšiny.
Projekt finansowany ze środków Ministerstwa Spraw Zagranicznych w ramach konkursu pn. Polonia i Polacy za granicą 2023 ogłoszonego przez Kancelarię Prezesa Rady Ministrów.
Publikacja wyraża jedynie poglądy autora/autorów i nie może być utożsamiana z oficjalnym stanowiskiem Ministerstwa Spraw Zagranicznych oraz Fundacji Pomoc Polakom na Wschodzie im. Jana Olszewskiego