TŘINEC / Dnes odpoledne přijela do Třince nejkrásnější žena světa – Krystyna Pyszková. Poprvé od získání titulu Miss World se jí povedlo přijet domů.

V třinecké radnici na ni kromě starostky Třince Věry Palkovské, početné skupiny novinářů a fanoušků čekala i její nejbližší rodina a přátelé. Na její příjezd si však museli počkat o něco déle, neboť Krystyna Pyszková měla dnes v Praze ještě schůzku s ministrem spravedlnosti, s nímž jednala o spolupráci na kampani, která má představit možnosti pomoci obětem trestných činů.

Miss přivítali také členové regionálního souboru Oldrzychowice, kteří speciálně pro ni zazpívali „Sto lat“ a píseň „Ojcowski dom“.

Konečně doma

„Odpočítávala jsem dny do návratu domů. Konečně jsem zpátky a jsem moc ráda, že budu moci nadcházející velikonoční víkend strávit se svými blízkými,“ přiznala. Dodala, že ještě ani nestihla oslavit své vítězství.

Primátorka města připravila pro třineckou Miss World speciální dárky. „Viděla jsem Kristýnu na fotce v těšínském kroji, tak jsem si řekla, že by se jí hodil nějaký šperk ke kroji,“ vysvětlila a předala jí filigránový šperk. Miss World dostala také dort, který připravila Eva Tomečková, finalistka soutěže Masterchef, která rovněž pochází z Třince.

Miss World Krystyna Pyszková se sboristkami ženského pěveckého sboru Melodia na loňském festivlau Gorolski Święto v Jablunkově.

Nová Miss miluje Beskydy a fandí Ocelářům

Krystyna Pyszková přiznává, že miluje Beskydy. „Už se nemůžu dočkat, až zase vyrazím na Javorový a taky si trochu odpočinu,“ řekla novinářům po příjezdu do Třince.

Z třinecké radnice se vydala do Werk Areny, kde právě probíhal zápas mezi Oceláři a Českými Budějovicemi o postup do semifinále české hokejové extraligy. „Ocelářům fandím od dětství, takže se na dnešní zápas moc těším,“ řekla. Sluší se dodat, že její přítomnost na zápase přinesla třineckým hokejistům štěstí, neboť se jim podařilo porazit České Budějovice a postoupit do semifinále.

Plány na nejbližší dny

Po krátkém odpočinku v kruhu nejbližších už v úterý Krystyna Pyszková odletí do New Yorku, kde bude natáčet seriál. Poté ji čekají povinnosti Miss World 2024, což znamená cestování po celém světě.

Komentáře



CZYTAJ RÓWNIEŻ



REKLAMA Walizki

REKLAMA
Ministerstvo Kultury Fundacja Fortissimo

www.pzko.cz www.kc-cieszyn.pl

Projekt byl realizován za finanční podpory Úřadu vlády České republiky a Rady vlády pro národnostní menšiny.
Projekt finansowany ze środków Kancelarii Prezesa Rady Ministrów w ramach konkursu Polonia i Polacy za Granicą 2023-2024.
Publikacja wyraża jedynie poglądy autora/ów i nie może być utożsamiana z oficjalnym stanowiskiem Kancelarii Prezesa Rady Ministrów oraz Fundacji Pomoc Polakom na Wschodzie im. Jana Olszewskiego.