MILÍKOV, DOLNÍ LOMNÁ, NÁVSÍ / Velikonoční neděli můžete jako každý rok strávit s komedií. Ochotnická divadla, která působí při místních skupinách PZKO, opět pobaví diváky až k slzám. Divadla v Milíkově-Centru a Dolní Lomné zvou veřejnost na premiéru o Velikonoční neděli. Týden před Velikonocemi zahraje ochotnické divadlo Sranda Banda z Návsí.

Sranda Banda z Návsí

Amatérský divadelní soubor Sranda Banda, který působí při MS PZKO v Návsí, letos představí divákům komedii Seznamovací agentura od Alfreda Dumase.

Sranda Banda vystoupí tuto neděli

Sranda Banda vystoupí tuto neděli

„Zakoupili jsme licenci na tuto divadelní inscenaci. Scénář jsem překládal z polštiny do nářečí, byla to docela výzva,“ zavtipkoval Jan Heczko „Janush“, který hru nejen vymyslel, ale také režíroval. Premiéra se uskuteční tuto sobotu 23. března v 16 hodin v Domě PZKO Jury spod Gróńa v Návsí. Herci vystoupí také v neděli. Divákům se představí osm herců.

„Proč jsme zvolili právě takové datum? Je to velmi jednoduché, protože na Velikonoční neděli budou hrát divadla z Milíkova a Lomné,“ dodal Heczko.

V Milíkově budou hrát Sylvestrovský příběh a Inzerát

Na Velikonoční neděli se jako každý rok uskuteční premiéra v Domě PZKO Milíkov-Centrum. Místní soubor uvede dvě hry. Mladí herci nastudují hru Jarmily Chlebek Silvestrovská lovestory v režii Andrzeje Mazura. Mladí herci se scházejí pravidelně až třikrát týdně.

Pro starší herce napsala hru Inzerát Jewka Trzyńczanka. Režie se ujala Halina Waclawek.

Na Velikonoční neděli v Milíkově odehrají dvě hry

Ti, kteří premiéru zmeškají, se nemusí obávat. Herci budou hrát ještě 7., 21,. 28.4. vždy v 16.00 v Domě PZKO v Milíkově-Centru.

V Dolní Lomné budou hrát Drebank

Tradičně na Velikonoční neděli sehrají hru také herci divadla z MS PZKO v Dolní Lomné. Předvedou hru Drebank, kterou napsali Jan a Irena Czudkovi. Na jevišti se představí čtyři herci. Zkoušky probíhají pod dohledem režiséra Romana Niedoby dvakrát týdně.

Herci z Łomna připravují hru Drebank

Fanoušci se mohou těšit na premiéru v neděli 31. března v 16 hodin v hotelu Pod Akacjami.

Komentáře



CZYTAJ RÓWNIEŻ



REKLAMA Reklama

REKLAMA Reklama
Ministerstvo Kultury Fundacja Fortissimo

www.pzko.cz www.kc-cieszyn.pl

Projekt byl realizován za finanční podpory Úřadu vlády České republiky a Rady vlády pro národnostní menšiny.
Projekt finansowany ze środków Ministerstwa Spraw Zagranicznych w ramach konkursu pn. Polonia i Polacy za granicą 2023 ogłoszonego przez Kancelarię Prezesa Rady Ministrów.
Publikacja wyraża jedynie poglądy autora/autorów i nie może być utożsamiana z oficjalnym stanowiskiem Ministerstwa Spraw Zagranicznych oraz Fundacji Pomoc Polakom na Wschodzie im. Jana Olszewskiego