BOHUMÍN SKŘEČOŇ / Blíží se čas Velikonoc a s nimi spojených příprav. Jako každý rok se bude v Bohumíně-Skřečoni konat Velikonoční jarmark. Jarmark, který pořádá Místní skupina Polského kulturně-osvětového svazu v Bohumíně-Skřečoni, je místem, kde místní výrobci prezentují své produkty. Je to nejen příležitost k nákupům, ale také chvíle pro integraci a zachování tradic.

Návštěvníci jarmarku 16. března od 9 do 18 hodin si budou moci pochutnat na pernících, koláčích, domácích klobásách a zakoupit ručně vyráběné dekorace. Jarmark láká nejen místní obyvatele, ale i návštěvníky z okolí, a stává se tak příležitostí k vzájemnému poznávání a oslavám.

„Jarmark je pro nás příležitostí ke zviditelnění naší organizace a PZKO v Bohumíně. Ukázat, že PZKO a Poláci zde existují, že jsou aktivní. A ukázat lidem, že tato činnost není jen pro Poláky, ale pro celou místní komunitu. Prostě ukázat obyvatelům Skrzečoně, že Poláci zde žijí,“ prozradil během loňského ročníku Czesław Gałuszka, předseda MS PZKO ve Skřečoni.

Komentáře



CZYTAJ RÓWNIEŻ



REKLAMA Reklama

REKLAMA Reklama
Ministerstvo Kultury Fundacja Fortissimo

www.pzko.cz www.kc-cieszyn.pl

Projekt byl realizován za finanční podpory Úřadu vlády České republiky a Rady vlády pro národnostní menšiny.
Projekt finansowany ze środków Ministerstwa Spraw Zagranicznych w ramach konkursu pn. Polonia i Polacy za granicą 2023 ogłoszonego przez Kancelarię Prezesa Rady Ministrów.
Publikacja wyraża jedynie poglądy autora/autorów i nie może być utożsamiana z oficjalnym stanowiskiem Ministerstwa Spraw Zagranicznych oraz Fundacji Pomoc Polakom na Wschodzie im. Jana Olszewskiego