ČESKÝ TĚŠÍN / V minulých letech se žáci devátých tříd mohli zúčastnit přípravných kurzů na přijímací zkoušky na Polské gymnázium im. Juliusze Słowackého. V letošním roce se kvůli pandemickým omezením koná pouze kurz polštiny, který bude probíhat online.

„První online setkání je za námi,“ říká Barbara Kubiczek z Pedagogického centra pro polské národnostní školství. Zúčastnili se ho žáci z Karviné.

„V loňském roce jsem už také vedla webináře z polštiny pro deváťáky. Dříve, v době bez pandemie, jsem se setkávala s kandidáty na střední školu v aule gymnázia. Vždy je příjemnější potkat se s žáky osobně než přes počítač. Webináře jsou skvělé, žáci spolupracují, jsme na webových kamerách, mluvíme spolu, kládeme si různé otázky. Snažím se je jako autorka testu ujistit, že testy nejsou tak těžké, jak by se mohlo zdát – řekla nám Barbara Kubiczek.

Barbara Kubiczek velmi chválí žáky za jejich aktivitu během online setkání. „Zvykli jsme si na to, že během pandemie spolupracujeme online. Spolupráce nám šla velmi dobře. Diskutovali jsme o třech textech, různých úkolech, otevřených, uzavřených, s možností výběru z více možností,“ vysvětluje. A zdůrazňuje, že je spokojená se setkáním s první skupinou, která se letošního přípravného kurzu zúčastnila.

Webináře jsou určené pro každou polskou školu, a pokud je ve škole více dětí, konají se pro danou školu webináře dva.

(indi)

Komentáře



CZYTAJ RÓWNIEŻ



REKLAMA Walizki

REKLAMA
Ministerstvo Kultury Fundacja Fortissimo

www.pzko.cz www.kc-cieszyn.pl

Projekt byl realizován za finanční podpory Úřadu vlády České republiky a Rady vlády pro národnostní menšiny.
Projekt finansowany ze środków Kancelarii Prezesa Rady Ministrów w ramach konkursu Polonia i Polacy za Granicą 2023-2024.
Publikacja wyraża jedynie poglądy autora/ów i nie może być utożsamiana z oficjalnym stanowiskiem Kancelarii Prezesa Rady Ministrów oraz Fundacji Pomoc Polakom na Wschodzie im. Jana Olszewskiego.