KARVINÁ RÁJ / Přestože se letos ženy z Místní skupiny PZKO v Karviné-Raji nemohly sejít na společném smažení koblih, pochlubily se svými domácími výtvory alespoň online. Fotografie spolu s recepty zveřejnily na facebookové stránce své Místní skupiny PZKO.

„Jsem si jistá, že téměř každá polská rodina slavila tlustý čtvrtek. Koblihy také nikdy nechyběly na „Ostatkach“, tj. masopustu v Ráji. V letošním roce jsme pohřeb basů měli pořádat v rámci projektu „Oslavy a tradice“, který jsme zaslali Generálnímu konzulátu Polska v Ostravě.

Bohužel z oslavy zbyla pouze online verze. Někteří členové MS PZKO v Karviné-Ráji umí používat moderní média, zatímco jiní chrání své soukromí, takže jsem spokojena i s fotografiemi, které mi poslalo 7 žen,“ říká Ksenia Stuchlik, předseda Místní skupiny PZKO.

Všechny fotografie, na kterých je zachyceno pečení koblih, donutů, „krepliků“ můžete vidět na facebookové stránce PZKO Karwina-Raj. U fotografií jsou také recepty. Některé členky MS PZKO dělaly koblihy podle receptů, které našly na internetu, některé podle babiččiných receptů.

Recept na vítěznou koblihu

Minulý týden jsme psali o soutěži Kulturního a informačního centra Jablunkov „JACKI“ o nejlepší koblihy. Dnes byl vyhlášen vítěz a s ním i recept na vítěznou koblihu.

Komentáře



CZYTAJ RÓWNIEŻ



REKLAMA Walizki

REKLAMA
Ministerstvo Kultury Fundacja Fortissimo

www.pzko.cz www.kc-cieszyn.pl

Projekt byl realizován za finanční podpory Úřadu vlády České republiky a Rady vlády pro národnostní menšiny.
Projekt finansowany ze środków Kancelarii Prezesa Rady Ministrów w ramach konkursu Polonia i Polacy za Granicą 2023-2024.
Publikacja wyraża jedynie poglądy autora/ów i nie może być utożsamiana z oficjalnym stanowiskiem Kancelarii Prezesa Rady Ministrów oraz Fundacji Pomoc Polakom na Wschodzie im. Jana Olszewskiego.