KRAKOV / Také v letošním roce se v rámci propagace a popularizace polského jazyka otevřel stipendijní program STYPENDIUM 2020. Iniciátorem je Jazyková škola (Szkoła Języków Obcych) Prolog v Krakově. 

Cílem tohoto stipendijního programu je popularizace polského jazyka a kultury zejména mezi studenty studující slavistiku, v Evropě a ve světě.

Účastníky programu se můžou stát studenti od 18 let, jejichž  znalost polského jazyka dosahuje alespoň základní úrovně (A2), avšak polština není jejich rodnou řečí. Letošní téma je Kdybych uměl (dobře) polsky, tak…”

V letošní edici pořadatelé jdou s duchem doby. Namísto písemného vyjádření dávají přednost krátkému filmovému záznamu s vyjádřením na zadané téma. Maximální délka nahrávky by neměla překročit 4 minuty. Upřednostňovaný formát nahrávky je mpeg-4 (mp4).

Nejdřív je třeba stáhnout a vyplnit registrační formulář z webových stránek www.polishcourses.com. Formulář a filmovou nahrávku je nutno poslat na emailovou adresu polish@prolog.edu.pl do 24. dubna včetně. Výsledky soutěže budou vyhlášeny v pátek 8. května ve 12.00 hodin. Listina letošních vítězů bude zveřejněna na stránkách www.polishcourses.com. 

K dispozici je celkem 10 stipendií (2 stipendia 100% a 8 stipendií 50%) na intenzivní kurzy polského jazyka ve škole Prolog v Krakově. Majitelé prvních 10 poslaných filmových nahrávek obdrží věcné ceny.

(gam)

Komentáře



CZYTAJ RÓWNIEŻ



REKLAMA Walizki

REKLAMA
Ministerstvo Kultury Fundacja Fortissimo

www.pzko.cz www.kc-cieszyn.pl

Projekt byl realizován za finanční podpory Úřadu vlády České republiky a Rady vlády pro národnostní menšiny.
Projekt finansowany ze środków Kancelarii Prezesa Rady Ministrów w ramach konkursu Polonia i Polacy za Granicą 2023-2024.
Publikacja wyraża jedynie poglądy autora/ów i nie może być utożsamiana z oficjalnym stanowiskiem Kancelarii Prezesa Rady Ministrów oraz Fundacji Pomoc Polakom na Wschodzie im. Jana Olszewskiego.