TŘINEC / Výročí sametové revoluce se slavilo také v Třinci. Nejprve vedení města posadilo strom ve Štefánikově ulici. Později se občané setkali před kulturním domem Trisia, kde zapálili svíčky, které uspořádali do tvaru srdce. Odpoledne také zpříjemnila hudební vystoupení.

Zpívali žáci třinecké Základní umělecké školy, Pěveckého sdružení Martinů a Pěveckého sboru Ireny Szurmanové. Hrál orchestr SCEAV z Oldřichovic. Nakonec všichni zpívali píseň Marty Kubišové “Modlitba pro Martu”.

Akcí provázela Regina Szpyrcová. Společně se všemi slavila svobodu, kterou jsme získali před třiceti lety, primátorka Třince Věra Palkovská.

– Doufám, že tu za třicet let přijdou naše děti a vnoučata. A když sem přijdou, bude naše společnost stále svobodná – uvedla Palkovská. A zdůraznila, že o svobodu je třeba se starat stejně jako o strom.

(Indi)

Komentáře



CZYTAJ RÓWNIEŻ



REKLAMA Walizki

REKLAMA
Ministerstvo Kultury Fundacja Fortissimo

www.pzko.cz www.kc-cieszyn.pl

Projekt byl realizován za finanční podpory Úřadu vlády České republiky a Rady vlády pro národnostní menšiny.
Projekt finansowany ze środków Kancelarii Prezesa Rady Ministrów w ramach konkursu Polonia i Polacy za Granicą 2023-2024.
Publikacja wyraża jedynie poglądy autora/ów i nie może być utożsamiana z oficjalnym stanowiskiem Kancelarii Prezesa Rady Ministrów oraz Fundacji Pomoc Polakom na Wschodzie im. Jana Olszewskiego.