STŘÍTEŽ / Aktivity Místní skupiny Polského kulturně-osvětového svazu ze Stříteže byly shrnuty na březnové výroční schůzi.

-Velkou výzvou pro naší skupinu byla účast na obecní akci Střítežské léto, kde jsme měli svůj stánek. Přestože se jednalo o naší premiéru, dopadla dobře. Bramborové placky se prodávaly i o půlnoci – shrnula loňskou novinku v aktivitách střítežských členů PZKO předsedkyně Místní skupiny Halina Zawadzka.

Z jiných loňských aktivit lze vyjmenovat tradiční setkání na Goduli s opékáním klobásek. Tentokrát však toto setkání bylo pojato jako způsob oslav 70 let PZKO, proto nechyběl i kulturní program v podání sboru Godulan-Ropica. Ten zazpíval i na slavnostním podzimním koncertu, který MS ze Stříteže uspořádala ve spolupráci s MS v Hnojníku.

Letos je v plánu například vaječina, svatojánský táborák anebo loučení s prázdninami, výlety a samozřejmě tradiční podzimní koncert.

O kulturní program na výroční schůzi se postarali žáci Polské základní školy Kubisze w Hnojníku.

Magda Tomeczek

Štítky: , ,

Komentáře



CZYTAJ RÓWNIEŻ



REKLAMA Walizki

REKLAMA
Ministerstvo Kultury Fundacja Fortissimo

www.pzko.cz www.kc-cieszyn.pl

Projekt byl realizován za finanční podpory Úřadu vlády České republiky a Rady vlády pro národnostní menšiny.
Projekt finansowany ze środków Kancelarii Prezesa Rady Ministrów w ramach konkursu Polonia i Polacy za Granicą 2023-2024.
Publikacja wyraża jedynie poglądy autora/ów i nie może być utożsamiana z oficjalnym stanowiskiem Kancelarii Prezesa Rady Ministrów oraz Fundacji Pomoc Polakom na Wschodzie im. Jana Olszewskiego.