DOLNÍ LOMNÁ / Ve středu padla první klapka na place filmu Muzzikanti. – Miodulu se popíjelo opravdu ve velkém – prozradil náš fotoreportér Wiesław Przeczek. Ihned však dodal, že všichni byli střízliví, tudíž zřejmě v lahvích bylo něco jiného.

Kromě hvězd českého filmu, jako například Martin Dejdar nebo Pavel Kříž, se v Dolní Lomné  na place objevili i členové souboru Oldrzychowice (MS PZKO Oldřichovice), Halina Mlynková a polská herečka Michalina Olszańska.

Počasí nepřálo. Lilo a bylo pouze 9 stupňů. Přesto atmosféra byla skvělá.

Do filmu, který režíruje slovenský režisér Dušan Rapoš (Fontána pre Zuzanu), písničku napsal Jarek Nohavica. Bard si ve filmu dokonce i zahraje sám sebe. Autorem scénáře a producentem je Petr Šiška.

Bude to první celovečerní film z Těšínského Slezska.  Je to letní příběh, plný muziky, písniček, lásky i nenávisti. V hlavních rolích se představí Michalina Olszańska (hrala už v českém filmu Já, Olga Hepnarová nebo polském Córki Dancingu) a český herec Patrik Děrgel.

V nejbližších týdnech filmaři budou točit na různých místech regionu,  například už v sobotu v Městském lese v Jablunkově během Gorolskigo Święta.

Filmování završí 29 srpna  velký koncert ve Vendryni za účasti Jarka Nohavici.

Štítky: , , , , , , , , , , ,

Komentáře



CZYTAJ RÓWNIEŻ



REKLAMA Walizki

REKLAMA
Ministerstvo Kultury Fundacja Fortissimo

www.pzko.cz www.kc-cieszyn.pl

Projekt byl realizován za finanční podpory Úřadu vlády České republiky a Rady vlády pro národnostní menšiny.
Projekt finansowany ze środków Kancelarii Prezesa Rady Ministrów w ramach konkursu Polonia i Polacy za Granicą 2023-2024.
Publikacja wyraża jedynie poglądy autora/ów i nie może być utożsamiana z oficjalnym stanowiskiem Kancelarii Prezesa Rady Ministrów oraz Fundacji Pomoc Polakom na Wschodzie im. Jana Olszewskiego.