HRÁDEK / Sympatická, přímo rodinná atmosféra. A k tomu, když je horko, chladný vánek od Olzy. No a samozřejmě pažitka z domácí zahrádky, akordeon a zpěvníky. Vaječiny v zahradě Domu PZKO v Hrádku, které pořádá Místní skupina PZKO, vždy mají domácí atmosféru. Nejinak tomu bylo odpoledne v neděli 3. června.

Není nad dobré vztahy s tím nejvyšším. Dopoledne pršelo a pršelo, a odpoledne – sluníčko, jako by nic. V zahradě u Domu PZKO na vaječině, tentokrát dělané na slanině, se setkalo 17 osob. A po snědení jídla dne všichni dostali zpěvníky, ředitel místní polské základní školy Kazimierz Cieślar vytáhl akordeon a večírek mohl začít. V Hrádku je to prostě pokaždé stejné: i když někdy přijde jen pár lidí, vždy je tu skvělá atmosféra.
red

Komentáře



CZYTAJ RÓWNIEŻ



REKLAMA Walizki

REKLAMA
Ministerstvo Kultury Fundacja Fortissimo

www.pzko.cz www.kc-cieszyn.pl

Projekt byl realizován za finanční podpory Úřadu vlády České republiky a Rady vlády pro národnostní menšiny.
Projekt finansowany ze środków Kancelarii Prezesa Rady Ministrów w ramach konkursu Polonia i Polacy za Granicą 2023-2024.
Publikacja wyraża jedynie poglądy autora/ów i nie może być utożsamiana z oficjalnym stanowiskiem Kancelarii Prezesa Rady Ministrów oraz Fundacji Pomoc Polakom na Wschodzie im. Jana Olszewskiego.