1. Letní kino

Kdy: pátek 8. července
Kde: Třinec, Jablunkov, Bystřice, Vendryně a další

S letními prázdninami přichází i pravidelné projekce pod širým nebem. V Třinci se promítání koná vždy v pátek ve 21.30  u kina Kosmos. Tentokrát to bude film Mimořádná událost. Ve stejný den proběhne promítání i v Bystřici (21.05, areál u bazénu – Velký červený pes Clifford), ve Vendryni Zaolší (20.45 – Pánský klub), nebo  Českém Těšíně (21.30, areál KASS Střelnice – V létě ti řeknu, jak se mám).

2. Koncert tří tenorů

Kdy: pátek 8. července, 18.00
Kde: Ustroń

V amfiteátru v polském Ustroni proběhne vyjímečný koncert  – vystoupí zde operní pěvci Bartosz Kuczyk, Mirosław Niewiadomski a Mariusz Ruta. Koncerty tenorů pravidelně pořádá Mestský kulturní dům Prażakówka a vždy je o ně velký zájem.

3. Wakacyjne kadry

Kdy: pátek 8. července, 17.30; 20.00
Kde: Cieszyn

V rámci cyklu Wakacyjne kadry se každý prázdninový pátek promítají zdarma filmy v kině Piast. V 17.300 filmy pro děti, ve 20.00 pro mládež a dospělé. Na nejbližší pátek jsou připraveny filmy Wyrolowani a The end.

4. Dni Noszaka

Kdy: od pátku 8. července do neděle 10. července
Kde: Cieszyn, Zámecký pivovar

Zámecký pivovar zve na akci kde se spojí místní dějiny a dobré pivo. Na programu jsou besedy, posezení u piva, výstava mapující dějiny těšínských rodů, koncerty (mj Radogost, Przemek Orszulik a další), středověký rytířský turnaj.

5. Jablunkovský jarmark

Kdy: sobota 9. července, neděle 10. července
Kde: Jablunkov

Po dvouleté pauze se opět setkáme na Mariánském náměstí v Jablunkově. V sobotu v 16.30 hodin odstartuje běh pro Jablunkov, dále na programu bude mj show pro děti a koncert Markéty Konvičkové. V nedělí program zahájí v 15 hodin vystoupení pěveckého sboru Gorol.

6. Dny obce Istebné

Kdy: sobota 9 července, neděle 10 července
Kde: Istebna

Polská Istebna zve o víkendu na dny obce. V sobotu v areálu pod skokanským můstkem od 16 hod. na programu budou m.j. zahájení výstavy lidové tvorby, vystoupení folklorních souborů a kapel a skupiny Bartnicky. V neděli zlatým hřebem programu bude vystoupení kapely Pectus.

7. Městský běh Karvinou

Kdy: sobota 9. července, 15.30
Kde: Karviná

18. ročník závodu je určen pro širokou veřejnost, zejména pro děti, od nejmladších v rámci dětských běhů na náměstí až po rekreační běžce i výkonnostní sportovce a běžecké seniory. Start z Náměstí TGM Masaryka ve Fryštatu.

8. Památky v centru Českého Těšína

Kdy: sobota 9. července, 9.30
Kde: Český Těšín

V rámci cyklu komentovaných procházek Objevuj Těšín bez hranic, proběhne prohlídka historicky nejcennější lokalitou města, během níž se účastníci seznámí se stručnou historií vybraných objektů. Namátkou lze uvést radnici, bývalou synagogu, Těšínskou tiskárnu či katolický kostel v Masarykových sadech. Sraz na náměstí ČSA.

9. Archeologické léto

Kdy: sobota 9. července, 10.30-12.00
Kde: Chotěbuz

Vydejte se do Archeoparku Chotěbuz-Podobora po stopách našich předků a dozvíte se hodně o archeologickych památkach ve vašem okolí.

10. Hudební léto

Kdy: neděle 10. července, 16.00
Kde: Cieszyn

Každou prázdninovou neděli se konají Letní koncerty v Parku pokoju v Cieszyně. Tentokrát vystoupí Sylwester Art Trio. Vstup volný.

Štítky:

Komentáře



CZYTAJ RÓWNIEŻ



REKLAMA Gorolskiswieto.cz

REKLAMA
Ministerstvo Kultury Fundacja Fortissimo

www.pzko.cz www.kc-cieszyn.pl

Projekt byl realizován za finanční podpory Úřadu vlády České republiky a Rady vlády pro národnostní menšiny.
Projekt finansowany ze środków Kancelarii Prezesa Rady Ministrów w ramach konkursu Polonia i Polacy za Granicą 2023-2024.
Publikacja wyraża jedynie poglądy autora/ów i nie może być utożsamiana z oficjalnym stanowiskiem Kancelarii Prezesa Rady Ministrów oraz Fundacji Pomoc Polakom na Wschodzie im. Jana Olszewskiego.