1. „Labutě za země Erin“

Scéna Bajka Těšínského divadla připravila polskou premiéru představení „Łabędzie z krainy Erin” („Labutě ze země Erin“) na motivy nejstarší a nejpopulárnější irské pohádky. V pátek v 17 hodin zveme na neobyčejné představení o smutku, radosti a síle otcovské lásky. Česká premiéra proběhne 10.5.

2. Zakázané knihy

Další z cyklu setkání v rámci projektu „Cymelia i osobliwości Książnicy Cieszyńskiej” bude věnováno zakázaným knihám a bude navazovat na aktuálně probíhající výstavu na toto téma. Setkání se bude konat v pátek od 17 hodin.

3. Běh Hrádkem

V sobotu zveme všechny příznivce běhu do Hrádku! Dopoledne se zde uskuteční 25. ročník Běhu Hrádkem – běžeckého závodu pro všechny věkové kategorie. Začátek v 9 hodin u Domu PZKO.

4. Festiwal piosenki dziecięcej

Mládí talentovaní zpěváci polských škol se předvedou v sobotu v Havířově. Festival se bude konat v Kulturním domě P. Bezruče. Začátek v 16.00 hodin. Jako speciální host vystoupí skupina Amplifire.

5.Jarní setkání klubů žen

Členky polských klubů žen z celého regionu se tuto sobotu sejdou v Návsí. Od 9.30 do 14.45 se v místním Domě PZKO uskuteční Jarní setkání. Na programu budou mj. vystoupení děti z polské školy a koncert pěveckého sboru Melodia.

6. “Wiym wszystko czyli Kurzyni szkodzi zdrowiu“

Pokud jste neměli příležitost se zúčastnit premiéry nového představení amatérského divadelního souboru Milíkov, můžete se v neděli odpoledne zastavit v Domě PZKO v Milikově-Centrum. V 16 hodin herci z Místní Skupiny PZKO vystaví hru „Wiym wszystko czyli Kurzyni szkodzi zdrowiu“.

7. Jarní koncert

Luterská evangelická církev a.v. v Bystřici zve na nedělní koncert pěveckých sborů. Jako host vystoupí Jan Edward Strumpf. Začátek v 16 hodin v evangelickém kostele v Bystřici.

8. Otevření sezony PTTK Ondraszek

Turistický cyklistický klub PTTK „Ondraszek“ zve na otevření sezony. Sraz účastníků v neděli na náměstí v Cieszyně. Trasa povede z Cieszyna přes Kostkowice do Dębowce (18 km).

9. Jarní setkání a soutěž

Místní skupina PZKO V Orlově-Porubě zve v neděli odpoledne do svého Domu PZKO. Na programu jarního setkání bude oblíbená mezi členy MS soutěž „Jaka to melodia?“. Začátek v 15 hodin.

10. Těšínský Fortuna běh

V neděli odstartuje 11. Těšínský Fortuna běh. Hlavním závodem je běh na 10 km (okruh ulicemi Cieszyna a Českého Těšína přes hraniční mosty) kterému bude předcházet kratší běh pro mládežnické kategorie (2 km).

(pe)

 

Štítky:

Komentáře



CZYTAJ RÓWNIEŻ



REKLAMA Těrlické Filmové léto

REKLAMA
Ministerstvo Kultury Fundacja Fortissimo

www.pzko.cz www.kc-cieszyn.pl

Projekt byl realizován za finanční podpory Úřadu vlády České republiky a Rady vlády pro národnostní menšiny.
Projekt finansowany ze środków Ministerstwa Spraw Zagranicznych w ramach konkursu pn. Polonia i Polacy za granicą 2023 ogłoszonego przez Kancelarię Prezesa Rady Ministrów.
Publikacja wyraża jedynie poglądy autora/autorów i nie może być utożsamiana z oficjalnym stanowiskiem Ministerstwa Spraw Zagranicznych oraz Fundacji Pomoc Polakom na Wschodzie im. Jana Olszewskiego