1. „Niewidzialna Nemezis”

Kdy: pátek 12. ledna, 17.00
Kde: Cieszyn

Kulturní dům Dom Narodowy zve na premiéru nové hry Johna Whitewooda. Iscenaci připravila divadelní skupina Scena Otwarta. Lístky v ceně 10 zł lze koupit online anebo na místě.

2. Světový pohár ve skocích na lyžích

Kdy: od pátku 12. ledna do neděle 14. ledna
Kde: Wisła

Sezona světového poháru ve skocích na lyžích pokračuje závodem v polské Visle. V pátek na skokanském můstku Adama Małysze proběhnou kvalifikace, v sobotu – závod dvojic, v neděli – individuální závod.

3. Beskydy štětcem i objektivem

Kdy: od čtvrtka 11. ledna do pátku 16. února
Kde: Mosty u Jablunkova

Gorolské turistické informační centrum v Mostech u Jablukova připravilo ve spolupráci s fotografem Markem Džupinem a malířkou Dagmar Kapustkovou velmi zajímavou výstavu fotografií i obrazů zároveň. Fotografie a obrazy jsou inspirované stejnými vizuálními zážitky a okouzlením přírodou našeho regionu.

4. Tradiční „Jasełka“

Kdy: od čtvrtka 11. ledna do pondělí 22. ledna
Kde: Cieszyn

„Jasełka“ v Divadle Adama Mickiewicze w Cieszyně mají již dlouhou tradici. Představení s vánoční tematikou obohacené regionálními motivy každým rokem připravuje Divadelní soubor farnosti sv. Alžběty v Cieszyně. Letošní představení se bude konat v několika termínech.

5. Nebeská tkadlenka

Kdy: sobota 13. ledna, 16.00
Kde: Český Těšín

Premiéra loutkové scény Bajka Těšínského divadla v českém jazyce je neobyčejně krásná pohádka o hluboké bratrské lásce a zlatém jablku, které léčí všechny nemoci a trápení. O lodičce ze světla, zlatém obláčku a mostě z měsíčního třpytu.

6. Koncert koled

Kdy: sobota 13. ledna, 18.00
Kde: Cieszyn

V sálu Kulturního domu Dom Narodowy proběhne koncert koled v provedení skupiny Estrada Regionalna Równica z Ustroně a lidové kapely Maliniorze z Brenné. Lístky jsou v prodejí online anebo v Domu Narodowym.

7. Těšínský ples

Kdy: sobota 13. ledna, 19.00
Kde: Cieszyn

Milovníci těšínských tradic a folklóru vás zvou na XVIII. těšínský ples v regionálních krojích, který se bude konat v Historické restauraci „Pod Brunatnym Jeleniem“. Plesu bude předcházet koncert koled v podání regionální scény „Równica“ z Ustroně a kapely „Maliniorze“ z Brenné“ (nutno zakoupit samostatné vstupenky). Pořadatelé zaručují skvělé menu a výbornou zábavu až do rána.

8. Novoroční turnaj ve stolním tenise

Kdy: sobota 13. ledna, neděle 14. ledna
Kde: Hrádek

Místní skupina PZKO v Hrádku vás zve k účasti na novoročním turnaji ve stolním tenise. Děti a mládež budou hrát v sobotu v restauraci U Bureho (zápis ve 13.30-14.00), dospělí budou soutěžit v neděli (zápis v 8.00-8.30). Ceny a občerstvení zajištěny.

9. Bílé peklo

Kdy: neděle 14. ledna, 10.00-15.30
Kde: Chotěbuz

Klub vojenské historie zve na tradiční zimní otevíračku Muzea lehkého opevnění. Na programu bude prohlídka bunkrů. Vstupné dobrovolné.

10. Festival koled a vánočních písní

Kdy: neděle 14. ledna, 9.00
Kde: Třinec

XVII ročník Festiwalu Kolęd i Pastorałek „Spotkania z kolędą” im. Piotra Jakóbca se bude konat v třineckém kostele svatého Alberta. Vystoupí: pěvecký sbor Wrzos z Głębowic, dechový ochestr z Osieku, smíšený pěvecky sbor Canticum Novum z Českého Tešína.

(pe)

Komentáře



CZYTAJ RÓWNIEŻ



REKLAMA Gorolskiswieto.cz

REKLAMA
Ministerstvo Kultury Fundacja Fortissimo

www.pzko.cz www.kc-cieszyn.pl

Projekt byl realizován za finanční podpory Úřadu vlády České republiky a Rady vlády pro národnostní menšiny.
Projekt finansowany ze środków Kancelarii Prezesa Rady Ministrów w ramach konkursu Polonia i Polacy za Granicą 2023-2024.
Publikacja wyraża jedynie poglądy autora/ów i nie może być utożsamiana z oficjalnym stanowiskiem Kancelarii Prezesa Rady Ministrów oraz Fundacji Pomoc Polakom na Wschodzie im. Jana Olszewskiego.