Předvánoční setkání učitelů je jedinečnou příležitostí, jak se odpoutat od každodenního života a strávit čas s přáteli u vánočního stolu. Učitelé z našich škol přijali pozvání Spolku polských učitelů v ČR a v pondělí 4. prosince se sešli v početné skupině v Polském domě na ulici Božka v Českém Těšíně.

Hosty přivítala předsedkyně Monika Plášková. Zdůraznila význam integrace učitelů z polských škol na Zaolší. Následovalo tradiční blahopřání a poté velká hostina pro ducha – krásné zpívání koled v podání dětí a paní učitelky Dariny Szymeczkové z hudební školy v Třinci a Bystřici.

Mladí umělci předvedli vánoční písně, které všechny přítomné naladily do hřejivé a radostné nálady. Všichni na chvíli zapomněli na každodenní starosti a ponořili se do melodií vánočních koled, které jim připomněly hodnoty s nimi spojené. Publikum vyjádřilo své uznání bouřlivým potleskem.

Něco pro tělo a něco pro ducha

Součástí programu byla také ochutnávka chutných štědrovečerních pokrmů, připravených podle polských tradic. Lahodný baršč, ryba se salátem, slaneček a tradiční cukroví byly skutečnou hostinou – tentokrát pro tělo.

Tuto jedinečnou sváteční akci uspořádalo předsednictvo Sdružení polských učitelů v RC. Učitelé měli možnost nejen si odpočinout od každodenních povinností, ale také načerpat nové síly.

Sdružení polských učitelů v RC

Komentáře



CZYTAJ RÓWNIEŻ



REKLAMA Těrlické Filmové léto

REKLAMA
Ministerstvo Kultury Fundacja Fortissimo

www.pzko.cz www.kc-cieszyn.pl

Projekt byl realizován za finanční podpory Úřadu vlády České republiky a Rady vlády pro národnostní menšiny.
Projekt finansowany ze środków Ministerstwa Spraw Zagranicznych w ramach konkursu pn. Polonia i Polacy za granicą 2023 ogłoszonego przez Kancelarię Prezesa Rady Ministrów.
Publikacja wyraża jedynie poglądy autora/autorów i nie może być utożsamiana z oficjalnym stanowiskiem Ministerstwa Spraw Zagranicznych oraz Fundacji Pomoc Polakom na Wschodzie im. Jana Olszewskiego