OSTRÝ / Bylo mlhavo a chladno, ale atmosféra v chatě na Ostrém byla pro téměř padesát členů a příznivců PTTS „BŚ“ vřelá a příjemná. Tak by se dal ve zkratce shrnout velikonoční pochod na Ostrý, který na Velikonoční pondělí 10. dubna uspořádal Polský turisticko-sportovní spolek „Beskid Śląski“ v České republice.

Velikonoční výšlapy PTTS „BŚ“ na Ostrý se staly již dlouholetou tradicí. Jelikož turisté byli na vrcholu již vícekrát, nevadilo jim ani mlhavé počasí, které znemožňovalo obdivovat výhledy.

Turisté se na Ostrý vydávali v menších skupinkách po různých trasách. Všichni se sešli u chaty. Tam vedoucí výletu Zofia Franek zaregistrovala všechny příchozí. Napočítala téměř 50 lidí, kteří se rozhodli strávit Velikonoční pondělí na horách ve společnosti dalších turistů.

(indi)

Komentáře



CZYTAJ RÓWNIEŻ



REKLAMA Těrlické Filmové léto

REKLAMA
Ministerstvo Kultury Fundacja Fortissimo

www.pzko.cz www.kc-cieszyn.pl

Projekt byl realizován za finanční podpory Úřadu vlády České republiky a Rady vlády pro národnostní menšiny.
Projekt finansowany ze środków Ministerstwa Spraw Zagranicznych w ramach konkursu pn. Polonia i Polacy za granicą 2023 ogłoszonego przez Kancelarię Prezesa Rady Ministrów.
Publikacja wyraża jedynie poglądy autora/autorów i nie może być utożsamiana z oficjalnym stanowiskiem Ministerstwa Spraw Zagranicznych oraz Fundacji Pomoc Polakom na Wschodzie im. Jana Olszewskiego