HAVÍŘOV / Členové Souboru písní a tanců Suszanie jsou plní energie a nových nápadů, což bylo vidět na jevišti havířovského Kulturního domu Petra Bezruče, kde v sobotu tento nejstarší regionální soubor oslavil své výročí 65. let

Začátek nebyl ani trochu tradiční, neboť tanečníci předvedli folklór z různých koutů světa. Na jevišti se jako v barevném kaleidoskopu ukázaly: Rusko, Polynésie, Afrika, Španělsko, Skotsko, Německo, Itálie, Japonsko a dokonce i Mexiko, Indie a Amerika. Při tvoření choreografie vedoucí soubor Barbara Mračna ukázala nejen výjimečné dovednosti tanečníků, ale i bohatství šatny souboru.

Po přestávce se v kulturním domě objevily regionální tance a také polský folklor. Místnost byla naplněná na okraj a diváci po skončení představení ocenili soubor ovacemi ve stoje. Byly také samozřejmě gratulace ze strany hostů a spřátelených regionálních souborů. Barbara Mračna se také podepsala ve Zlaté knize PZKO.

kc

Štítky: ,

Komentáře



CZYTAJ RÓWNIEŻ



REKLAMA Těrlické Filmové léto

REKLAMA
Ministerstvo Kultury Fundacja Fortissimo

www.pzko.cz www.kc-cieszyn.pl

Projekt byl realizován za finanční podpory Úřadu vlády České republiky a Rady vlády pro národnostní menšiny.
Projekt finansowany ze środków Ministerstwa Spraw Zagranicznych w ramach konkursu pn. Polonia i Polacy za granicą 2023 ogłoszonego przez Kancelarię Prezesa Rady Ministrów.
Publikacja wyraża jedynie poglądy autora/autorów i nie może być utożsamiana z oficjalnym stanowiskiem Ministerstwa Spraw Zagranicznych oraz Fundacji Pomoc Polakom na Wschodzie im. Jana Olszewskiego