KOŠAŘISKA / Pod horou Kikula to v sobotu 2. června opět bude líbezně vonět. V rekreačním středisku Pasieczki se totiž bude konat již 9. ročník mezinárodní kuchařské soutěže pro žáky gastronomických škol Beskydské kotlíky (Beskidzkie Kociołki).
-Podstatou soutěže je vytáhnout na denní světlo staré kuchařské recepty pastýřů a propagovat tradiční přípravu pokrmů v kotlících mezi mladými adepty kulinářského umění – vysvětluje cíl soutěže její spoluorganizátor Henryk Cieślar, který s nápade festivalu také přišel.
Klání mezi několika týmy mladých kuchařů z Česka, Polska a Slovenska začne dopoledne. Jelikož se lze při této soutěži lecčemu i přiučit, například na co se dívá profesionální jury během hodnocení jídla, sobotní návštěva střediska Pasieczki může být pro domácí gurmány velice přínosná.
red
Štítky: Beskydské kotlíky, Henryk Cieślar
Komentáře