Základní škola a mateřská škola s polským vyučovacím jazykem v Orlové 735 14 Orlová-Lutyně, Lutyňská 400
zsporlova@seznam.cz, www.pzsorlova.cz
Počet žáků: 17 Počet tříd: 1
Školní družina: 6:30–7:30, 12:05–16:15

Mimoškolní aktivity, kroužky: čtenářský kroužek, kroužek anglického jazyka.
Cizí jazyky: angličtina.

Základní škola a mateřská škola v Orlové je umístěna v klidné části města, v okolí rodinných domů, v dosahu MHD, autobusová zastávka se nachází u školy. V přízemí jsou situovány dvě třídy přizpůsobené pro vyučování a jídelna.

V prvním patře se nachází mateřská škola a ve druhém pak místnosti pro školní družinu. Učebny jsou vybaveny interaktivními tabulemi, žáci mohou také používat notebooky.

Školu obklopuje krásná zahrada s dětským hřištěm a altány vhodnými pro vyučování venku. Jsme malotřídka, ale na některé předměty (matematika, polština, čeština) dělíme žáky do dvou skupin.

Nevelký počet žáků ve skupinách umožňuje individuální přístup ke každému z nich. V rámci výuky pořádáme pro žáky zajímavé projektové dny, exkurze, kurzy bruslení, kurzy plavání, školu v přírodě.

Účastníme se různých soutěží a realizujeme projekty. Se žáky připravujeme programy na Vánoce (vánoční představení), den pro rodinu a školní radovánky. Snažíme se, aby se žáci rozvíjeli všestranně. Každým rokem děti jezdí na výlety do Polska. Po vyučování máme pro školáky čtenářský kroužek, klub anglického jazyka, plánujeme také kroužek programování. V rámci spolupráce s organizací rodičů Macierza Szkolna se konají radovánky, karneval a v zimě kulig.

Štítky: , ,

Komentáře



CZYTAJ RÓWNIEŻ



REKLAMA Gorolskiswieto.cz

REKLAMA
Ministerstvo Kultury Fundacja Fortissimo

www.pzko.cz www.kc-cieszyn.pl

Projekt byl realizován za finanční podpory Úřadu vlády České republiky a Rady vlády pro národnostní menšiny.
Projekt finansowany ze środków Kancelarii Prezesa Rady Ministrów w ramach konkursu Polonia i Polacy za Granicą 2023-2024.
Publikacja wyraża jedynie poglądy autora/ów i nie może być utożsamiana z oficjalnym stanowiskiem Kancelarii Prezesa Rady Ministrów oraz Fundacji Pomoc Polakom na Wschodzie im. Jana Olszewskiego.