MOSTY U JABLUNKOVA / V pondělí v Mostech u Jablunkova začal plenér SAPART spojený s workshopy pro mládež. 

Projekt je realizován Polským sdružením umělců v České republice (Polskie Stowarzyszenie Artystów Plastyków w Republice Czeskiej), a jeho cílem je propagace Zaolší a umělců, kteří žijí na Těšínském Slezsku. Ti se setkávají každoročně v Beskydech na společném malování.

Novinkou je účast mládeže, která s pomocí mistrů poznává svět s úhlu pohledu barev a štětce. Plenéru se účastní: Paweł Wałach, Józef Drong, Ewa Ćmok, Barbara Kowalczyk, Barbara Tomanek, Renata Humel, Agnieszka Pawlitko se sdružení SAP, mládež a hosté (Florian Kohut, Mirosław Bąkowski, Anna Jursova).

Plenér trvá od 24. do 29. července v Mostech u Jablunkova. V té době lze potkat umělce na různých místech v obci.

V pátek 28. července v 17 hod. umělci zvou na vernisáž výstavy děl, které během plenéru vznikly. Výstava se bude konat v Obecní knihovně v Mostech u Jablunkova. Následně bude převezená do Regionálního muzea Na Grapie, kde bude zpřístupněná v září.

Projekt je spolufinancován z fondu polského ministerstva zahraničních věcí, z fondu Fundusz Rozwoju Zaolzia a z obecního rozpočtu obce Stonava.

 

 

Štítky: , ,

Komentáře



CZYTAJ RÓWNIEŻ



REKLAMA Gorolskiswieto.cz

REKLAMA
Ministerstvo Kultury Fundacja Fortissimo

www.pzko.cz www.kc-cieszyn.pl

Projekt byl realizován za finanční podpory Úřadu vlády České republiky a Rady vlády pro národnostní menšiny.
Projekt finansowany ze środków Kancelarii Prezesa Rady Ministrów w ramach konkursu Polonia i Polacy za Granicą 2023-2024.
Publikacja wyraża jedynie poglądy autora/ów i nie może być utożsamiana z oficjalnym stanowiskiem Kancelarii Prezesa Rady Ministrów oraz Fundacji Pomoc Polakom na Wschodzie im. Jana Olszewskiego.