TŘINEC / V pátek se na atletickém stadionu v Třinci konaly 35. atletické závody všech polských základních škol na české straně Těšínského Slezska (XXXV Igrzyska Lekkoatletyczne Polskich Szkół Podstawowych na Zaolziu).

O medaile se utkali snad všichni, závodů se totiž zúčastnily 24 školy. Pořadatelem letošní akce byla základní škola z Horní Suché.

Soutěžilo se v bězích, skoku dalekém a vysokém, vrhu koulí a házení míčku (pro první stupeň). Počasí přálo, fanoušků bylo hodně. Na tribunách sedělo hodně rodičů a kamarádů ze školy.

V bodovém hodnocení nejlepší byla PZŠ z Karviné, dále PZŠ z Českého Těšína a škola z Třince. Nejvíce medailí vybojovali žáci PZŠ Sienkiewicze z Jablunkova. Nejlepší malotřídkou se stala PZŠ z Třince 6.

Více o atmosféře a emocích napoví připojené fotografie.
tnj

Štítky: , , , ,

Komentáře



CZYTAJ RÓWNIEŻ



REKLAMA Walizki

REKLAMA
Ministerstvo Kultury Fundacja Fortissimo

www.pzko.cz www.kc-cieszyn.pl

Projekt byl realizován za finanční podpory Úřadu vlády České republiky a Rady vlády pro národnostní menšiny.
Projekt finansowany ze środków Kancelarii Prezesa Rady Ministrów w ramach konkursu Polonia i Polacy za Granicą 2023-2024.
Publikacja wyraża jedynie poglądy autora/ów i nie może być utożsamiana z oficjalnym stanowiskiem Kancelarii Prezesa Rady Ministrów oraz Fundacji Pomoc Polakom na Wschodzie im. Jana Olszewskiego.