Základní škola s polským jazykem vyučovacím ve Svibici
737 01 Český Těšín, Polní 10
ruckova@zsptesin.cz, tel.: 595 530 510, https://fb.me/zspsvibice
Počet žáků: 47, počet tříd: 3
Školní družina: 11:45–16:00

Naše škola se nachází ve dvoupatrové samostatně stojící budově. V přízemí je mateřská škola a v patře jsou třídy prvního stupně základní školy. V roce 2014 byla budova zrekonstruována, škola získala nová okna a fasádu. Výuka v naší škole začíná v 8:00.

Po vyučování mohou děti využít dobře vybavenou školní družinu, která je otevřena od 11:45 do 16:00. Když je pěkné počasí, tráví děti spoustu času venku, protože disponujeme velkou oplocenou plochou, jejíž součástí jsou sportovní a dětské hřiště. V areálu školy se nachází také malá počítačová učebna a školní knihovna. Škola rovněž zajišťuje dětem školní obědy. Účastníme se programu „Ovoce a zelenina do škol“.

Pořádáme zajímavé vzdělávací výlety a projektové aktivity, kde se děti nejen učí, ale také se skvěle baví a přitom poznávají svět kolem sebe. Zároveň připravujeme spoustu dalších skvělých akcí, kterých se naši žáci ochotně účastní (karneval, noc ve škole a další).

Poskytujeme širokou nabídku mimoškolních aktivit, včetně šachových a keramických kroužků, výuky angličtiny zábavnou formou. Máme také kroužek logických her či čtenářský, kde žáci poznávají zajímavou literaturu, učí se pracovat ve skupině a zároveň mají příležitost rozvíjet své jazykové dovednosti při tvoření vlastní knihy pod vedením učitele.

Mimoškolní aktivity, kroužky: katolické a evangelické náboženství, kroužek anglického jazyka, keramický kroužek, kroužek deskových her LOGIK, kroužek čtení, šachový kroužek.
Cizí jazyky: angličtina.

Nabízíme vyrovnávací kurzy pro děti, které mají potíže se zvládnutím znalostí a dovedností stanovených v základním vzdělávacím programu. Školní život provází velmi příjemná a rodinná atmosféra. Klademe velký důraz na pedagogickou práci, jejímž důležitým prvkem je vlastenecká výchova. Učíme základy kamarádství a empatie vůči ostatním lidem a zvířatům, čímž formujeme osobnost dítěte.

Bezpečnost našich žáků má pro nás velký význam, a proto je škola po celou dobu uzavřena a vybavena interkomem. Naším cílem je škola, kde se dítě cítí oblíbené a akceptované svými spolužáky, motivované k získávání znalostí a dovedností díky využívání různých způsobů a metod učení, povzbuzované k samostatnému prozkoumávání tajemství poznání, ke spolupráci s ostatními a vytváření něčeho pro ostatní. Učitelé v naší škole jsou průvodci v různých oblastech literatury, kultury a poznání, které se snažíme předávat našim žákům.

Nezbytným prvkem tohoto vzdělávání je věnovat pozornost tomu, aby žák rozvíjel své zájmy, nadání a nadšení, aby byl schopen samostatně a kreativně myslet, aby dokázal zpracovat a využít získané znalosti a uměl dobře využívat dostupné zdroje informací. Staré latinské přísloví říká „ne pro školu, ale pro život se učíme“ a toto se snažíme realizovat prostřednictvím různých metod vyučování ve škole.

Štítky: , , ,

Komentáře



CZYTAJ RÓWNIEŻ



REKLAMA Gorolskiswieto.cz

REKLAMA
Ministerstvo Kultury Fundacja Fortissimo

www.pzko.cz www.kc-cieszyn.pl

Projekt byl realizován za finanční podpory Úřadu vlády České republiky a Rady vlády pro národnostní menšiny.
Projekt finansowany ze środków Kancelarii Prezesa Rady Ministrów w ramach konkursu Polonia i Polacy za Granicą 2023-2024.
Publikacja wyraża jedynie poglądy autora/ów i nie może być utożsamiana z oficjalnym stanowiskiem Kancelarii Prezesa Rady Ministrów oraz Fundacji Pomoc Polakom na Wschodzie im. Jana Olszewskiego.