Základní škola s polským jazykem vyučovacím v Oldřichovicích 739 61 Oldřichovice 210
pzsoldrichovice@volny.cz, tel.: 558 348 118 www.pzsoldrichovice.webnode.cz
Počet žáků: 21, počet tříd: 2
Školní družina: 11:30–16:00

Škola sídlí v budově z roku 1906 a po celou dobu své historie (s výjimkou let 1939–46) vyučuje v polštině. Zpočátku to byla obecná škola, nyní vychovává děti prvního stupně základní školy, tj. od první do páté třídy.

Po mnoho let funguje jako škola pro žáky z širšího okolí. Bezplatný školní autobus vozí žáky i ze sousedních Gutů. Od roku 2003 byla škola administrativně připojena k Základní škole G. Przeczka v Třinci, a stala se tak její pobočkou.

Mimoškolní aktivity, kroužky: sportovní kroužek, divadelní kroužek, kroužek vyšívání, šachy, golf.
Cizí jazyky: angličtina.

V současné době je velmi dobře vybavena – má dvě učebny s interaktivní tabulí a projektorem, tělocvičnu, školní družinu, školní jídelnu a kuchyň, moderní sportovní hřiště, altán využívaný jako venkovní třída.

V budově se také nachází mateřská škola. Děti, které ji navštěvují, dobře znají školní prostředí, takže přechod do první třídy je pro ně méně stresující.

Rodiče žáků a předškoláků se aktivně podílejí na fungování spolku rodičů Macierz Szkolna. Učitelé poskytují svým žákům profesionální péči, využívají ve výuce moderní metody a způsoby práce s dětmi a účastí na školeních si zvyšují kvalifikaci.

Výsledkem spolupráce s mateřskou školou a rodiči jsou atraktivní společné akce, díky nimž školou prostupuje opravdu rodinná atmosféra.

Naši žáci získávají ceny v různých meziškolních soutěžích, umělecké talenty se mohou rozvíjet v zájmových kroužcích a ve školní družině. Absolventi naší školy nás často navštěvují, což nás velmi těší.

Škola žije také folklórem, na týdenních zkouškách se zde setkává folklorní soubor Oldrzychowice.

Štítky: , , , , ,

Komentáře



CZYTAJ RÓWNIEŻ



REKLAMA Walizki

REKLAMA
Ministerstvo Kultury Fundacja Fortissimo

www.pzko.cz www.kc-cieszyn.pl

Projekt byl realizován za finanční podpory Úřadu vlády České republiky a Rady vlády pro národnostní menšiny.
Projekt finansowany ze środków Kancelarii Prezesa Rady Ministrów w ramach konkursu Polonia i Polacy za Granicą 2023-2024.
Publikacja wyraża jedynie poglądy autora/ów i nie może być utożsamiana z oficjalnym stanowiskiem Kancelarii Prezesa Rady Ministrów oraz Fundacji Pomoc Polakom na Wschodzie im. Jana Olszewskiego.