REGION / Další, druhý výlet v rámci cyklu „Procházky se Zwrotem do terénu“ organizovaný společně našim redakčním týmem a PTTS „Beskid Śląski“ se uskuteční zítra – 29. ledna.

Ti, kdo chtějí překonat 15 km dlouhou cestu v okolí Těšína, se sejdou v 9:15 na nádraží v Českém Těšíně. Odtud půjdeme cestou navrženou v čísle 8 „Zwrotu“ z roku 2018, tedy kolem Těšínského divadla, nádrže Hrabina, ulicí Lipová a dalšími menšími cestami do Žukova, kde po návštěvě evangelického hřbitova je plánována přestávka v nedaleké hospodě.

V tomto bodě trasa prochází přes ulici Frýdecká, takže komu stačí 8 km pěší turistiky, může nasednout na autobus na autobusové zastávce u hostince. Zbytek půjde dál, kolem památníku obětí první světové války, přes Dolní Žukov a Svibici zpět do Těšína.

Památník obětí první světové válký

„Procházky se Zwrotem v terénu“ probíhají v rámci tzv „úterních procházek“ Beskidu, na které se není třeba předem hlásit. Kdo přijde na místo setkání, může se připojit ke skupině. Zveme Vás!

(indi)

Štítky:

Komentáře



CZYTAJ RÓWNIEŻ



REKLAMA Gorolskiswieto.cz

REKLAMA
Ministerstvo Kultury Fundacja Fortissimo

www.pzko.cz www.kc-cieszyn.pl

Projekt byl realizován za finanční podpory Úřadu vlády České republiky a Rady vlády pro národnostní menšiny.
Projekt finansowany ze środków Kancelarii Prezesa Rady Ministrów w ramach konkursu Polonia i Polacy za Granicą 2023-2024.
Publikacja wyraża jedynie poglądy autora/ów i nie może być utożsamiana z oficjalnym stanowiskiem Kancelarii Prezesa Rady Ministrów oraz Fundacji Pomoc Polakom na Wschodzie im. Jana Olszewskiego.