1. Přednáška v Domě PZKO
Klub Średniaka Místní skupiny PZKO v Havířově-Bludovicích zve v pátek na přednášku Michała Szczotki Dějiny bez emocí – nezávislost Polska, vznik Československa a Zaolší. Akce proběhne v Domě PZKO od 16 hodin.

2. Těšínský ples
Zřejmě až do ranních hodin se budou bavit účastníci XV Těšínského plesu, kteří ve většině budou mít na sobě regionální kroje. Ples začíná v sobotu v 19 hodin v restauraci Kasztanowy Dwór. Vystoupí soubor Su szanie z Horní Suché, k tanci a poslechu budou po celý večer a noc hrát kapely Wałasi a Maliniorze.

3. Výjimečný jazzový koncert v Českém Těšíně
V klubu Dziupla v Českém Těšíně se v sobotu odehraje výjimečný jazzový koncert. Od 20.00 vystoupí pianista Pawel Wlosok, rodák z Českého Těšína, který žije a pracuje ve Spojených státech. Doprovázet jej bude „Zbigniew Kaleta Trio“, baskytarista Marek Dufek a bubeník Patrik Bene.

4. Tradiční Jasełka
Jasełka w Divadle Adama Mickiewicze w Cieszyně mají již 17 letou tradici. Představení s vánoční tematikou obohacené regionálními motivy každým rokem připravuje Divadelní soubor farnosti sv. Alžběty v Cieszyně. Letošní představení se bude konat v několika termínech – premiéra v nejbližší sobotu v 16 hod.

5. Koncert v Avionu
V kavárně a čítárně Avion v Českém Těšíně vystoupí v sobotu pěvecký sbor Polského Klubu z Prahy. Tento nevšední koncert začne v Avionu v 15 hodin.

6. Keramické tvoření
Archeopark v Chotěbuzi připravuje na sobotu akci por malé a velké. V prostorách keramické dílny se budou od 8 do 16 hodin konat dílny Tvoření z keramické hlíny pro děti i dospělé.

7. Koncert koled
Folklorní soubory vystoupí v nedělí v Kostele sv. Maří Magdalény v Cieszyně na benefičním koncertu koled. Vystoupí: „Slezan“ a „Slezanek“ z Českého Těšína, „Wańcy“ z Jawornika a Regionální soubor „Istebna“.

8. Do nového roka s harfou
Na koncert s harfou v hlavní roli zve v neděli Ewa Jaślar. V Café muzeum vystoupí od 16 hodin těšínská harfistka Ewa Jaślar a její hosté.

9. Wielka Orkiestra Świątecznej Pomocy
Koncerty, workshopy, zábavné akce a hlavně – veřejná sbírka budou součásti finále polské celostátní akce Wielka Orkiestra Świątecznej Pomocy, která se bude v neděli konat také v Cieszyně. Výtěžek bude věnován nadací WOŚP.

(pe)

Štítky:

Komentáře



CZYTAJ RÓWNIEŻ



REKLAMA Gorolskiswieto.cz

REKLAMA
Ministerstvo Kultury Fundacja Fortissimo

www.pzko.cz www.kc-cieszyn.pl

Projekt byl realizován za finanční podpory Úřadu vlády České republiky a Rady vlády pro národnostní menšiny.
Projekt finansowany ze środków Kancelarii Prezesa Rady Ministrów w ramach konkursu Polonia i Polacy za Granicą 2023-2024.
Publikacja wyraża jedynie poglądy autora/ów i nie może być utożsamiana z oficjalnym stanowiskiem Kancelarii Prezesa Rady Ministrów oraz Fundacji Pomoc Polakom na Wschodzie im. Jana Olszewskiego.