Připravili jsme pro vás nabídků 12 zajímavých akci, které se budou konat tento víkend

1.Knižní jarmark
Na širokou nabídku polských knih, příjemnou atmosféru a prodej vánočních perníčků se mohou těšit všichni, kteří o víkendu navštíví Dům PZKO v Jablunkově. Od soboty do pondělí Místní skupina PZKO zve na Knižní jarmark. V sobotu v 16.00 se bude konat Kawiarenka pod Pegazem, host: Małgorzata Bryl-Sikorska.
2.Výstava fotografii
V literární kavárně Avion bude od pátku k vidění výstava fotografií Mariana Siedlaczka „Artyści Zaolzia w Kalendarzu Śląskim 2019“.  Pořádá Zaolziańskie Towarzystwo Fotograficzne ve spolupráci s Městskou knihovnou. Zahájení výstavy  v pátek v 17 hod.  Výstava potrvá do 31. 1. 2019.

3.Koncert Musica a Tre
Regionální knihovna Karviná zve v pátek na Vánoční koncert „Musica a Tre“. Ve Středisku hudby a umění RKK na Masarykově náměstí vystoupí v 17 hodin: Liselotte Rokyta – Panova flétna, Eliška Novotná – klavír, Halina Františáková – housle.

4.Česká mše vánoční
Během sobotního koncertu v Kostele Povýšení sv. Kříže v Karviné zazní od 15 hod. Magnificat Kima André Arnesena a Česká mše vánoční „Hej mistře“ od Jakuba Jana Ryby. Účinkují: Koncertní sbor Permoník, Mužský komorní sbor Permoník, Janáčkův komorní orchestr, Sbor přátel zpěvu Permoník. Akce je součástí projektu Kulturní advent v Karviné.

5.Vánoční jarmark v Ustroni
Den plný atrakcí můžete strávit v sobotu v polském Ustroni. Během ustronského vánočního jarmarku se bude konat prodej vánočního zboží a rukodělných práci, kreativní dílny, v 15.30 představení pro dětí, v 16.20 slavnostní rozsvícení vánočního stromu.

6.Kanzashi v Archeoparku
Archeopark w Chotěbuzi zve v sobotu všechny kreativní duše na celodenní workshopy. Od 8 do 16 hodin se zde bude konat vánoční tvoření. Účastnici se naučí netradiční japonskou techniku výroby dekorací kanzashi.

7.Mikulášska nadílka
V pátek v 17 hodin přijede na náměstí do Nýdku Mikuláš s anděly a čerty rozsvítit vánoční stromeček a hodným dětem nadělí dáreček. Vystoupí dětí z mateřské školy. Na závěr ohňostroj.

8.Mikuláš rozsvěcuje vánoční stromek
Mikuláš v sobotu navštíví i Bystřici, kde rozsvítí vánoční stromeček. Akce se bude konat od 16 hod. před bazénem v Bystřici. Můžete se těšit na adventní dílničky v DDM, vánoční zpívání, andělské i čertovské mlsaní a další atrakce.

9.Setkání u příležitostí 100 let nezávislostí
Místní skupina PZKO v Dolní Lomné zve v neděli na setkání u příležitostí 100 let nezávislostí Polska. Od 15 hodin v Domě PZKO na programu bude vystoupení dětí z polské školy, přednáška  Władysławy Magiery „Kobiety Śląska Cieszyńskiego dla Niepodległej”, Beskidzka Orkiestra Kameralna.

10.Adventní koncert v Orlové
V kostele Narození Panny Marie v Orlové se bude tuto nedělí konat Adventní koncert pořádaný Místní skupinou PZKO V Orlové-Lutyni. V 15 hod. vystoupí smíšený pěvecký sbor Zaolzie z Orlové-Lutyni a smíšený pěvecký sbor kostela Božího Těla v Jablunkově

11.Koncert Jiřího Erlebacha
Všechny milovníky hudby zveme v neděli na „Vánoční koncert“ V podání Jiřího Erlebacha a jeho hosta. Koncert se bude konat v 17.00 hod. v kostele sv. Hedviky v Mostech u Jablunkova.

12.Koncert koled
Koledy a vánoční písničky v provedení dua Czarnecki & Gierek  můžete poslechnout v neděli v Café muzeum v Cieszyně. Vystoupí Filp Czarnecki (zpěv) a  Michał Gierek (kytara). Koncert začne v 16.00.

(pe)

 

 

 

 

 

Štítky:

Komentáře



CZYTAJ RÓWNIEŻ



REKLAMA Gorolskiswieto.cz

REKLAMA
Ministerstvo Kultury Fundacja Fortissimo

www.pzko.cz www.kc-cieszyn.pl

Projekt byl realizován za finanční podpory Úřadu vlády České republiky a Rady vlády pro národnostní menšiny.
Projekt finansowany ze środków Kancelarii Prezesa Rady Ministrów w ramach konkursu Polonia i Polacy za Granicą 2023-2024.
Publikacja wyraża jedynie poglądy autora/ów i nie może być utożsamiana z oficjalnym stanowiskiem Kancelarii Prezesa Rady Ministrów oraz Fundacji Pomoc Polakom na Wschodzie im. Jana Olszewskiego.