Zde najdete naše tipy na blížící se víkend.

1. Slezský ples
Tradiční Slezský ples se bude konat jíž tento pátek. Místní Skupina PZKO v Mistřovicích zve do KASS Střelnice v Českém Těšíně. Během večera vystoupí soubor Suszanie, hvězdou večera bude Poddukelský umelecký ľudový súbor. K tanci a k poslechu zahrají orchestr Rivieras a kapela Nowina.

2. Memoriál Jasia Konderly
Polská základní škola v Bystřici zve na Memoriál Jasia Konderly. Závody v běhu na lyžích pro všechny generace se uskuteční v pátek v podvečer na louce za Bowlingem. V Parku PZKO pak na všechny čeká posezení u ohniště, guláš na něco na zahřátí.

3. Koledy v podání Pospieszalských
Tradiční koledy v autorských úpravách rodiny Pospieszalských zazní v sobotu v Evangelickém kostele Na Nivách v Českém Těšíně. Tři generace známé polské rodiny hudebníků vystoupí zde v 18 hodin.

4. Vzpomínková akce
Poláci ze Stonavy pořádají vzpomínkové setkání k poctě polským vojákům, kteří zemřeli během sedmidenní války 1919 roku. V sobotu ve 12 hodin účastníci setkání položí květiny a zapálí svíčky na hrob vojáků na katolickém hřbitově v Stonavě. Pokračování v Domě PZKO, kde bude připravená výstava.

5. Polský ples v Brně
Polonus – Polský klub v Brně, zve v sobotu na Čtvrtý polský ples. Zábava se uskuteční od 18 hodin v restauraci Kinokavárna na Náměstí SNP Brno-Černá Pole. K tanci zahraje kapela Old boys band.

6. Guláš mánie na Studeničném
Horská chata Studeničné v Mostech u Jablunkova srdečně zve na „Guláš mánii na Studeničném“, která se bude konat v pátek a sobotu. Přijďte si posedět do příjemného prostředí horské chaty a pochutnat si na výborných guláších.

7. Divadelní odpoledne v Hrádku
Místní skupina PZKO v Hrádku zve v nedělí na divadelní hru Starzik, starka i komputer. Scenárista a režisér je Kazimierz Cieślar, na scéně uvidíme členy Místní skupiny PZKO. Dům PZKO, neděle v 16 hodin.

8. „Kopciuszek? Sorry jako“
Na hudební pohádku pro dospěle zve v neděli do Polského Domu v Karviné-Fryštatě polský divadelní soubor PZKO Karwiński Teatrzyk bez Kurtyny. Hru Kopciuszek? Sorry jako uvidí diváci v neděli v 16 hodin.

9. Mezinárodní běh „O Istebniański Bruclik“
Pro lyžaře a milovníky sportu máme zajímavý tip na neděli. V polské Istebné se bude konat 44. ročník Mezinárodního běhu „O Istebniański Bruclik“. Milovníci lyžování budou soupeřit na Kubalonce v několika věkových kategoriích – zúčastnit se mohu jak děti, tak senioři.

10. Koncert v Café muzeum
Nedělní lednové koncerty v Café Muzeum v Cieszyně pokračují. V nedělí vystoupí Laura Brol (zpěv), Adam Farana (piano) a Dominika Wiśniewska (zpěv) . Koncert Koledy i standardy świąteczne z Chrsitmas friends začne v 16. hodin.

11. Koncert koled
Dětský školní sbor Trallala zve v nedělí na koncert. V katolickém kostele v Českém Těšíne v
Masarykových sadech zazní od 18.30 koledy, kromě pěveckého sboru vystoupí také Marta Wierzgoń (varhany), Alicja Adamczyk (piano) a malá instrumentální skupina.

(pe)

Štítky:

Komentáře



CZYTAJ RÓWNIEŻ



REKLAMA Walizki

REKLAMA
Ministerstvo Kultury Fundacja Fortissimo

www.pzko.cz www.kc-cieszyn.pl

Projekt byl realizován za finanční podpory Úřadu vlády České republiky a Rady vlády pro národnostní menšiny.
Projekt finansowany ze środków Kancelarii Prezesa Rady Ministrów w ramach konkursu Polonia i Polacy za Granicą 2023-2024.
Publikacja wyraża jedynie poglądy autora/ów i nie może być utożsamiana z oficjalnym stanowiskiem Kancelarii Prezesa Rady Ministrów oraz Fundacji Pomoc Polakom na Wschodzie im. Jana Olszewskiego.