1. Vánoční jarmark v Českém Těšíně
Páteční program na náměstí ČSA v Českém Těšíně zahájí ve 14 hodin vystoupení mažoretek a módní show Dream Models. Pak bude jarmark pokračovat koncerty a atrakcemi pro děti, pěvecký sbor Slezan navodí adventní atmosféru s tradičními koledami. Nebudou chybět ani další atrakce a Slezský rynek s farmářskými produkty.

2. Regionální kalendáře
Přijďte v pátek do Těšínské knihovny v Cieszyně (Książnica Cieszyńska), budete si moct prohlédnout čí koupit některý z regionálních kalendářů na rok 2019. Od 17.00 se zde uskuteční prezentace věnovaná regionálním kalendářům, zúčastní se redaktoři devíti vydavatelství. K dostání budou třeba Kalendarz Śląski, Kalendarz Ustroński, Ewangelicki, Beskidzki nebo Cieszyński.

3. Křest česko-polské publikace
Křest publikace „Československá a polská architektura na Těšínském slezsku v meziválečném období“ se bude konat v pátek v 16 hodin v sklepních prostorách Muzea Śląska Cieszyńskiego.

4. Vánoční koncert „Děti dětem“
Studio Piosenki Kasi Muszyńskiej zve na vánoční koncert mladých zpěváků. Na vystoupení dětí se můžete těšit v pátek v 16 hodin v kavárně-čitárně Avion.
2.Vánoční jarmark v Českém Těšíně

5. Cestovatelský večer
Muzeum a informační centrum Bystřice zve na „Cestovatelský večer“ s režisérem Radovanem Lipusem. Akce se bude konat v pátek v 18.00. Večer nese podtitul „Šumné stopy českých architektů tentokrát v Izraeli“. Uskuteční se projekce tří filmů s následnou besedou.

6. Vánoční koncert v Trisii
Folklorní soubory hlavně z našeho regionu vystoupí v sobotu v třinecké Trisii. Tradiční Vánoční koncert, který pořádají Hlavní výbor PZKO a soubor Olza, začne v 16.30 hod.

7. Tvořivé dílny
Archeopark v Chotěbuzi zve sobotu na tvořivé dílny, samozřejmě s vánoční tématikou. Kreativní dílničky jsou určené pro dětí a dospělé. Budou probíhat od 8.00 do 16.00 hodin.

8.Vánoční jarmark
Kdo se v nedělí chystá na Vánoční jarmark v Jablunkově, může se těšit na bohatý kulturní a doprovodný program, vystoupení hudebních skupin, folklorních souborů, vystoupení dětí. Akce proběhne od 10.00 na Mariánském náměstí . V 17.30 se budou vyhlašovat výsledky v soutěži O nejlepší vánoční cukroví z Trojmezí a proběhne křest kuchařky pokrmů z Trojmezí.

9. Živý betlém a adventní koncert
V neděli na prostranství pod Obecním úřadem v Mostech u Jablunkova od 13.00 do 17.00 bude k vidění „Živý betlém“. Těšit se můžete na živou svatou rodinu, betlém se živými zvířátky, hudbu, koledy, pečené kaštany, svařené víno. Po Živém betlému bude v kulturním domě PZKO v 17.00 hod. probíhat Adventní koncert Pěveckého sdružení Martinů Třinec.

10. Přeshraniční dny lidové kultury
V rámci přeshraničních dnů lidové kultury proběhne v nedělí v 17 hod. v kulturním domě Dom Narodowy w Cieszyně inscenace s názvem „Już my sie doczkali tych wielkich Godów…. co snoci łowieczki z Betlyma wykłodały….” . Vystoupí folklorní soubory Slezan a Slezanek.
(pe)

Štítky:

Komentáře



CZYTAJ RÓWNIEŻ



REKLAMA Gorolskiswieto.cz

REKLAMA
Ministerstvo Kultury Fundacja Fortissimo

www.pzko.cz www.kc-cieszyn.pl

Projekt byl realizován za finanční podpory Úřadu vlády České republiky a Rady vlády pro národnostní menšiny.
Projekt finansowany ze środków Kancelarii Prezesa Rady Ministrów w ramach konkursu Polonia i Polacy za Granicą 2023-2024.
Publikacja wyraża jedynie poglądy autora/ów i nie może być utożsamiana z oficjalnym stanowiskiem Kancelarii Prezesa Rady Ministrów oraz Fundacji Pomoc Polakom na Wschodzie im. Jana Olszewskiego.