CIESZYN / Těšínské kulturní středisko Dom Narodowy zve na předsváteční cyklus lidových akcí pojmenovaný Na ludowo…- Transgraniczne Dni Kultury Ludowej, který je pořádán v rámci projektu Kaj indzi inakszy – u nas po naszymu.

První akcí bude uvedení publikace Bacowie i Wałasi, která se bude konat 11. prosince v 17 hod. Následně přijdou na řadu dětské umělecké dílničky, a to ve dnech 12. a 13. prosince, vždy v 16 hod. V plánu je tvoření a zdobení vánočních dekorací a ozdob. Na čtvrtek 13. prosince je rovněž přichystána přednáška se štědrovečerní tematikou v podání etnografa Daniela Kadłubiece. O hudební vložku se postará Horalská kapela Istebna z Istebné.

Poslední akcí celého cyklu bude hudební představení Już my sie doczkali tych wielkich Godów…co snoci łowieczki z Betlyma wykłodały v podání českotěšínských folklorních souborů Slezan a Slezanek, které je na programu 16. prosince v 17. hod.

Na všechny akce je vstup zdarma. Pořadateli jsou: Cieszyński Ośrodek Kultury „Dom Narodowy”, DDM Český Těšín, a města Cieszyn a Český Těšín

kc

Štítky: ,

Komentáře



CZYTAJ RÓWNIEŻ



REKLAMA Gorolskiswieto.cz

REKLAMA
Ministerstvo Kultury Fundacja Fortissimo

www.pzko.cz www.kc-cieszyn.pl

Projekt byl realizován za finanční podpory Úřadu vlády České republiky a Rady vlády pro národnostní menšiny.
Projekt finansowany ze środków Kancelarii Prezesa Rady Ministrów w ramach konkursu Polonia i Polacy za Granicą 2023-2024.
Publikacja wyraża jedynie poglądy autora/ów i nie może być utożsamiana z oficjalnym stanowiskiem Kancelarii Prezesa Rady Ministrów oraz Fundacji Pomoc Polakom na Wschodzie im. Jana Olszewskiego.