CIESZYN / Na těšínském Rynku v pátek 29. června v 18 hod. propukne Svatojánská noc. Kromě vystoupení folklorních souborů jsou na programu dílničky pro děti a představení tajemných svatojánských obřadů.


Akce se bude konat v rámci projektu Kaj indzi inakszy – u nas po naszymu, jehož cílem je propagace kultury Těšínského Slezska. I proto na akci vystoupí soubory z regionu: kapela Wałasi z Istebnej, Folklorní soubor Slezan z Českého Těšína a Folklorní soubor Bystrzyca. Na programu je i krátká přednáška prof. Daniela Kadłubca o svatojánských zvycích.

Dále pořadatelé připraví jarmar řemesel, taneční, hudební a umělecké dílničky pro děti a samozřejmě i workshopy vázaní svatojánských věnečků.

Pořadateli akce jsou Cieszyński Ośrodek Kultury Dom Narodowy z Cieszyna a Dům dětí a mládeže v Českém Těšíně.
kc

Štítky: ,

Komentáře



CZYTAJ RÓWNIEŻ



REKLAMA Gorolskiswieto.cz

REKLAMA
Ministerstvo Kultury Fundacja Fortissimo

www.pzko.cz www.kc-cieszyn.pl

Projekt byl realizován za finanční podpory Úřadu vlády České republiky a Rady vlády pro národnostní menšiny.
Projekt finansowany ze środków Kancelarii Prezesa Rady Ministrów w ramach konkursu Polonia i Polacy za Granicą 2023-2024.
Publikacja wyraża jedynie poglądy autora/ów i nie może być utożsamiana z oficjalnym stanowiskiem Kancelarii Prezesa Rady Ministrów oraz Fundacji Pomoc Polakom na Wschodzie im. Jana Olszewskiego.