ČESKÝ TĚŠÍN / Původně barvy letěly do vzduchu v kapkách deště. Což samozřejmě nepokazilo náladu všech lidí, kteří se zúčastnili českotěšínské edice Festivalu barev v parku Adama Sikory.

V sobotu odpoledne hrál městský park všemi barvami. Růžová, modrá, zelená nebo žlutá barva v prášku letěla do vzduchu každou hodinu, od 15.00 do 20.00 hodin. Festival barev nakonec byl nejen mezinárodní událostí, protože ho pořádaly společně KaSS „Střelnice“ a COK „Dom Narodowy“, ale i mezigenerační. Pod jevištěm se setkali teenageři, rodiče se svými dětmi, často v kočárcích nebo dokonce i starší lidé.

Všichni se dokonale bavili, malovali se navzájem barvami, házeli je do vzduchu nebo také ochutnávali lahůdky ze stánků a foodtracků. Nejoblíbenější byla cukrová vata.

Aby se účastníci dobře bavili, zvláště, když na začátku akce pršel déšť, veselou atmosféru navodili DJ Kusiu společně s DJ Woodenem, DJ Chytry, český Dr. Zeppelin, DJ Dan nebo DJ Mramor. Kromě toho nejspíš duha barev na party způsobila, že slunce vykouklo z mraků. Do parku Adama Sikory tak přišlo ještě více lidí, kteří téměř úplně vyplnili prostor před jevištěm.

Lidé, kterých jsme se ptali, s úsměvem na malované tváři nás ujišťovali, že akce byla skvělá a už se nemůžou dočkat příštího ročníku.

kc

Štítky: , ,

Komentáře



CZYTAJ RÓWNIEŻ



REKLAMA Reklama

REKLAMA Reklama
Ministerstvo Kultury Fundacja Fortissimo

www.pzko.cz www.kc-cieszyn.pl

Projekt byl realizován za finanční podpory Úřadu vlády České republiky a Rady vlády pro národnostní menšiny.
Projekt finansowany ze środków Ministerstwa Spraw Zagranicznych w ramach konkursu pn. Polonia i Polacy za granicą 2023 ogłoszonego przez Kancelarię Prezesa Rady Ministrów.
Publikacja wyraża jedynie poglądy autora/autorów i nie może być utożsamiana z oficjalnym stanowiskiem Ministerstwa Spraw Zagranicznych oraz Fundacji Pomoc Polakom na Wschodzie im. Jana Olszewskiego