První prosincový víkend bude plný zajímavých akci.

1.Snow film fest
Zimní cestovatelské a sportovní filmy z celého světa i z domácí produkce bude možno shlédnout v pátek v třinecké knihovně.  V 17 hodin zde začne festival zimních outdoorových sportů.

2.Mostecká zabijačka a rozsvícení vánočního stromu
V sobotu  od 10.30 se bude pořádně hodovat u Dřevěnky na Fojtství v Mostech u Jablunkova. Pro návštěvníky jsou připraveny zabíjačkové speciality, ukázka práce řezníka, soutěž o koš zabíjačkových specialit, hudební doprovod, aktivity pro děti. Mikuláš přijde v 16.15.

3.Rozsvícení vánočních stromu
Kromě Mostů i v dalších obcích proběhne tento víkend rozsvícení vánočních stromů. V sobotu v Jablunkově se můžete od 16 hodin těšit na bohatý program pro celou rodinu, řemeslný jarmark a regionální speciality, vystoupí mj Wiolinki a Cresceno z polské školy v Bystřici a děti ze ZŠ Jablunkov. V sobotu se strom rozzáří také v Havířově (akce začíná v 17 hod) a nebude chybět ani ohňostroj.  V nedělí bude vánoční strom v rámci jarmarku rozsvícen v Třinci (ukázka tradičních řemesel, místní specialitami, hudební doprovod. Hvězdou jarmarku bude kapela Nebe).

4.Kouzlo Vánoc
Klub žen Místní skupiny PZKO v Dolní Líštné zve na výstavu ručních prací s vánoční tematikou. Výstava bude otevřena v sobotu od 10 do 17 hodin, v neděli od 9 do 17. Budete si moc pochutnat na zákuscích a domácí kuchyni.

5.Mikuláš v Konské
Místní skupina PZKO Konská-Osůvky zve v sobotu na mikulášskou besídku. Na programu je od 16.30 v budově školy v Konské setkání s Mikulášem, zpívaní koled, losování dárků, domácí kuchyně.

6.Turnaj ringo
Ještě do 30 listopadu se můžete přihlásit na Barborkový turnaj v ringu, který pořádá Místní skupina PZKO Czeski Cieszyn – Osiedle. V sobotu od 10.00 hod. se ve sportovní hale Albrechtovy školy utkají tříčlenná družstva. Věk, výška čí váha nejsou důležité, jedinou podmínkou je, že v družstvu bude alespoň jedna žena.

7.Dětské divadlo „Gdzie się podział Brzydal“
Místní skupina PZKO v Třinci-Neborech a dětský divadelní soubor GAPCIO zvou na premiéru představení „Gdzie się podział Brzydal“ na motivy pohádky „Brzydkie kaczątko“. Jako host vystoupí divadelní soubor MS PZKO Milíkov. Neděle 15 hod., dům PZKO v Neborech.

8.Setkání u dělení oplatky
Společné setkání a dělení oplatky chystají členové Místní skupiny PZKO v Bystřici. V nedělí v 15.30 v Domě PZKO. Pro hosty bude připraven program „Z owieczkami po kolędzie” v provedení děti a taky koncert britských koled v provedení souboru Nonet. Koledy zazpívá také kamerální pěvecký sbor Musicae Amantes.

9.Collegium Marianum & Buchty a loutky
Jablunkovské centrum kultury a informací zve na vánoční pohádku Collegium Marianum & Buchty a loutky. Vystoupení v rámci Svatováclavského hudebního festivalu se bude konat v neděli v 17  hodin v prostorách jablunkovské radnice.

(pe)

Štítky:

Komentáře



CZYTAJ RÓWNIEŻ



REKLAMA Walizki

REKLAMA
Ministerstvo Kultury Fundacja Fortissimo

www.pzko.cz www.kc-cieszyn.pl

Projekt byl realizován za finanční podpory Úřadu vlády České republiky a Rady vlády pro národnostní menšiny.
Projekt finansowany ze środków Kancelarii Prezesa Rady Ministrów w ramach konkursu Polonia i Polacy za Granicą 2023-2024.
Publikacja wyraża jedynie poglądy autora/ów i nie może być utożsamiana z oficjalnym stanowiskiem Kancelarii Prezesa Rady Ministrów oraz Fundacji Pomoc Polakom na Wschodzie im. Jana Olszewskiego.