ČESKÝ TĚŠÍN / V Těšínském divadle v Českém Těšíně probíhá dovolenková sezóna, ale letní odpočinek jeho pracovníkům ruší lehké obavy, kdo povede tak důležitou kulturní instituci, se třemi scénami: Českou scénou, Polskou scénou a Bajkou, po prázdninách. 30. června se uvolnila ředitelská židle, Karol Suszka byl odvolán ze své funkce. Na post ředitele Těšínského divadla bude vypsána soutěž.

Karol Suszka je spojen s Těšínským divadlem celý svůj pracovní život. Kariéru začal jako adept v roce 1959. Po divadelních studiích ve Varšavě se stal hercem Polské scény. Následně studoval v Praze režii. Do Těšínského divadla se vrátil po několikaleté přestávce, aby v se roce 2000 chopil ředitelského žezla.

Karol Suszka potvrdil naší redakci, že z funkce neodstoupil sám, jedná se o vnější rozhodnutí. Podle jeho vlastních slov je možné, že Krajský úřad v Ostravě má novou koncepci pro fungování Těšínského divadla. Během sezóny 2018/2019 Karol Suszka v divadle zůstane jako režisér.

CP

Štítky: , ,

Komentáře



CZYTAJ RÓWNIEŻ



REKLAMA Walizki

REKLAMA
Ministerstvo Kultury Fundacja Fortissimo

www.pzko.cz www.kc-cieszyn.pl

Projekt byl realizován za finanční podpory Úřadu vlády České republiky a Rady vlády pro národnostní menšiny.
Projekt finansowany ze środków Kancelarii Prezesa Rady Ministrów w ramach konkursu Polonia i Polacy za Granicą 2023-2024.
Publikacja wyraża jedynie poglądy autora/ów i nie może być utożsamiana z oficjalnym stanowiskiem Kancelarii Prezesa Rady Ministrów oraz Fundacji Pomoc Polakom na Wschodzie im. Jana Olszewskiego.