ČESKÝ TĚŠÍN / Jedním ze souborů Těšínského divadla v Českém Těšíně, který zahájil novou uměleckou sezónu v úterý 20. srpna, je loutková scéna Bajka. Hraje v polštině a češtině.

Poprvé se zaměřuje na repertoár, který je z hlediska věku různorodější a připravuje v této sezóně čtyři, nikoli tři, premiéry. V září bude hrát pouze česká představení, ale plánuje také divadelní festival.

Zkouška představení „KVAK A ŽBLUŇK“

Polskou premiéru připravuje na 18. října. Bude to představení pro nejmladší děti ve věku 2-6 let podle textu „Kvak a Žbluňk“ od Arnolda Lobela. Režíruje Simona Křístková, která scénář napsala s Hanou Volkmerovou.

Pro trošku starší diváky, děti základních a středních škol, je určeno představení, jehož polská premiéra je naplánována na 1. listopadu. Jde o „Gulliverovy cesty“ od Jonathana Swifta v novém originálním podání. Režírovat bude Jiří Hajdyla.

Zkouška „Gulliverových cest“

V únoru 2020 se bude konat premiéra představení „Hudebníci z Brém“. Scénář podle bratří Grimmů vytvořili Lena Pešák a Tomáš Kočko, který také bude divadelní představení režírovat.

Jakub Tomoszek bude režisérem představení na základě „Hobbita“ J.R.R. Tolkiena. Premiéra tohoto představení je naplánována na duben příštího roku.

CR / P

Štítky: ,

Komentáře



CZYTAJ RÓWNIEŻ



REKLAMA Walizki

REKLAMA
Ministerstvo Kultury Fundacja Fortissimo

www.pzko.cz www.kc-cieszyn.pl

Projekt byl realizován za finanční podpory Úřadu vlády České republiky a Rady vlády pro národnostní menšiny.
Projekt finansowany ze środków Kancelarii Prezesa Rady Ministrów w ramach konkursu Polonia i Polacy za Granicą 2023-2024.
Publikacja wyraża jedynie poglądy autora/ów i nie może być utożsamiana z oficjalnym stanowiskiem Kancelarii Prezesa Rady Ministrów oraz Fundacji Pomoc Polakom na Wschodzie im. Jana Olszewskiego.