PRAHA / Dobrodružství populárního londýnského taxikáře bigamisty, hrdiny komedie „1+1=3“ anglického spisovatele Ray Cooneyho, budou v polštině sledovat občané hlavního města České republiky. Představení se bude hrát jako součást cyklu „Polská scéna hostem Polského klubu v Praze“.

Polská scéna Těšínského divadla v Českém Těšíně zahrála premiéru hry „1+1=3“, kterou přeložila Elżbieta Woźniak, v dubnu 2018. Představení režíroval Karol Suszka, který také hraje inspektora Porterhouse. Hlavní roli hraje Tomasz Kłaptocz. Autorem scenografie je Oleksander Owerczuk.

Od své premiéry se hra těší velkým zájmem publika.

Vršovické divadlo MANA v Praze, kde 6. září v 19.00 Polská scéna Těšínského divadla zahraje hru „1+1=3“, představení uvádí jako pražskou premiéru.

CR / tlum.

Štítky: ,

Komentáře



CZYTAJ RÓWNIEŻ



REKLAMA Reklama

REKLAMA Reklama
Ministerstvo Kultury Fundacja Fortissimo

www.pzko.cz www.kc-cieszyn.pl

Projekt byl realizován za finanční podpory Úřadu vlády České republiky a Rady vlády pro národnostní menšiny.
Projekt finansowany ze środków Ministerstwa Spraw Zagranicznych w ramach konkursu pn. Polonia i Polacy za granicą 2023 ogłoszonego przez Kancelarię Prezesa Rady Ministrów.
Publikacja wyraża jedynie poglądy autora/autorów i nie może być utożsamiana z oficjalnym stanowiskiem Ministerstwa Spraw Zagranicznych oraz Fundacji Pomoc Polakom na Wschodzie im. Jana Olszewskiego