DOLNÍ LIŠTNÁ / Magie barev, světla a vůně lákala na výstavu připravenou Klubem žen Místní skupiny Polského kulturně-osvětového svazu v Dolní Lištné. Výstava, jejímž ústředním tématem byly Vánoce, byla zpřístupněná o víkendu 1.-2. prosince.


S nápadem uspořádat výstavu pojmenovanou Kouzlo Vánoc přišla předsedkyně Místní skupiny PZKO Renata Szkucik. Stoly ve středu místnosti byly uspořádané ve tvaru hvězdy, uprostřed stál velký krásně zdobené vánoční strom s háčkovanými ozdobami. Velmi zajímavým nápadem bylo uspořádání exponátů, které byly na stolech – ramenech hvězdy – rozdělené podle barvy, například modré, zelené či stříbrné.

Exponáty připravily na výstavu členky Klubu žen, kterému předsedá Anna Heczko. Jednalo se zejména o výrobky, díky kterým lze slavnostně ozdobit stoly. K výrobě použily semínka, šišky, ořechy, samozřejmě také papír, korálky, dráty, pásky a další materiály. S jednoduchých a občas takřka náhodně sestavených prvků vznikly dekorace opravdu neobvyklé. Návštěvníci výstavu hodně chválili a nezřídka, kvůli inspiraci, si pořizovali i snímky vystavených exponátů.

Na samostatném stole pak byly vystavené výrobky ze dřeva od Tadeusze Szkucika. Samozřejmě po prohlídce, anebo i před, si každá návštěvník mohl dopřát šálek kávy a domácí zákusek.
CR

Štítky: ,

Komentáře



CZYTAJ RÓWNIEŻ



REKLAMA Gorolskiswieto.cz

REKLAMA
Ministerstvo Kultury Fundacja Fortissimo

www.pzko.cz www.kc-cieszyn.pl

Projekt byl realizován za finanční podpory Úřadu vlády České republiky a Rady vlády pro národnostní menšiny.
Projekt finansowany ze środków Kancelarii Prezesa Rady Ministrów w ramach konkursu Polonia i Polacy za Granicą 2023-2024.
Publikacja wyraża jedynie poglądy autora/ów i nie może być utożsamiana z oficjalnym stanowiskiem Kancelarii Prezesa Rady Ministrów oraz Fundacji Pomoc Polakom na Wschodzie im. Jana Olszewskiego.