DOLNÍ LIŠTNÁ / Více než třicet dětí se letos účastní příměstského tábora, který pořádá Místní skupina PZKO z Dolní Lištné.

Pořadatelé nejenom připravili pro účastníky zajímavý program, který je tematicky zaměřen na beskydské hory a samozřejmě také na polský jazyk. Starají se také o jejich stravování. Jelikož děti chodí do různých škol, dnešní – první den, byl zejména o poznávání se. 

Děti byly rozdělené do tří skupin, každá skupina má za úkol získat co nejvíce bodů, které se pak přepočítají na metry. „Kdoví, možná některá pokoří i vrchol Bábí hory,“ zauvažoval Tadeusz Szkucik, jeden z pořadatelů. Zároveň dodal, že v reálu se děti vydají na Jahodnou. 

Pořadatelům z PZKO pomáhají i mladí dobrovolníci, tedy polská mládež. Příměstský tábor je tak skvělou možností pro integraci hned několika věkových skupin. 

Jazykové tábory pořádá Sdružení polské mládeže v ČR (Stowarzyszenie Młodzieży Polskiej w RC) od roku 2016, a to nejenom v regionu, ale i v Brně, Praze a Ostravě. Jedním z partnerů je právě Místní skupina PZKO Dolní Lištná.  

Štítky: , ,

Komentáře



CZYTAJ RÓWNIEŻ



REKLAMA Gorolskiswieto.cz

REKLAMA
Ministerstvo Kultury Fundacja Fortissimo

www.pzko.cz www.kc-cieszyn.pl

Projekt byl realizován za finanční podpory Úřadu vlády České republiky a Rady vlády pro národnostní menšiny.
Projekt finansowany ze środków Kancelarii Prezesa Rady Ministrów w ramach konkursu Polonia i Polacy za Granicą 2023-2024.
Publikacja wyraża jedynie poglądy autora/ów i nie może być utożsamiana z oficjalnym stanowiskiem Kancelarii Prezesa Rady Ministrów oraz Fundacji Pomoc Polakom na Wschodzie im. Jana Olszewskiego.