REGION / Ve čtvrtek 20. června katolická církev slaví Boží tělo. V Polsku je to den volna, v ČR je to pracovní den.

Boží tělo, nebo Slavnost Těla a Krve Páně, je pohyblivým svátkem, který se slaví deset dní po neděli seslání Ducha Svatého. Slavnostní mše, doprovázené procesí ke čtyř oltářům, se obvykle v České republice slaví až v neděli.

V našem regionu, kde jsou dvoujazyčné farnosti a bohoslužby jsou i v polštině, se v některých místech konají eucharistické procesí dnes odpoledne.

V jablunkovské farnosti dnes v 18.00 budou polské mše s procesí ve farním kostele Božího Těla v Jablunkově, stejně jako ve farním kostele Nanebevzetí Panny Marie v Bukovci a kostele Božího Milosrdenství v Písku. Ve farním kostele Božího Těla bude procesí každý den od 20. do 27. června.

Procesí Božího Těla v Třinci začne v 16.20, poté v 17.00 v kostele sv. Alberta bude mše v češtině.

V Karviné, stejně jako každý rok po slavnostní česko-polské mši v 17.00 hod. v kostele Povýšení sv. Kříže povede procese přes náměstí do kostela sv. Marka.

V 16.00 v kostele sv. Apoštolů Petra a Pavla v Albrechticích začne mše svatá v polštině s procesí ke čtyřem oltářům.

Štítky: ,

Komentáře



CZYTAJ RÓWNIEŻ



REKLAMA Gorolskiswieto.cz

REKLAMA
Ministerstvo Kultury Fundacja Fortissimo

www.pzko.cz www.kc-cieszyn.pl

Projekt byl realizován za finanční podpory Úřadu vlády České republiky a Rady vlády pro národnostní menšiny.
Projekt finansowany ze środków Kancelarii Prezesa Rady Ministrów w ramach konkursu Polonia i Polacy za Granicą 2023-2024.
Publikacja wyraża jedynie poglądy autora/ów i nie może być utożsamiana z oficjalnym stanowiskiem Kancelarii Prezesa Rady Ministrów oraz Fundacji Pomoc Polakom na Wschodzie im. Jana Olszewskiego.