ČESKÝ TĚŠÍN / Tuto sobotu, 5. října, Těšínské divadlo v Českém Těšíně přivítá v hledišti dospělé i děti. Polská scéna bude hrát premiéru „Akademie pana Kaňky“, představení pro všechny generace.

„Akademie pana Kaňky “ – připomínají tvůrci představení – je kniha pro mladé lidi vydána v roce 1946. Vypráví příběh dospívajícího Adama Nehůdky a jeho kolegů, kteří byli zařazeni do Akademie. Pečují o ně pan Kaňka a Matouš, učený špaček, který vůbec není pták.

 
Představení podle knihy Jana Brzechwy připravila Katarzyna Deszcz. Je autorkou adaptace a režisérem „Akademie pana Kaňky“. Popisuje, že se jedná o hudební představení ve formě pohádky. Scénografii navrhl Andrzej Sadowski, hudbu napsala Małgorzata Tekiel. Hlavní roli hraje Grzegorz Widera.
 

Štítky: , ,

Komentáře



CZYTAJ RÓWNIEŻ



REKLAMA Walizki

REKLAMA
Ministerstvo Kultury Fundacja Fortissimo

www.pzko.cz www.kc-cieszyn.pl

Projekt byl realizován za finanční podpory Úřadu vlády České republiky a Rady vlády pro národnostní menšiny.
Projekt finansowany ze środków Kancelarii Prezesa Rady Ministrów w ramach konkursu Polonia i Polacy za Granicą 2023-2024.
Publikacja wyraża jedynie poglądy autora/ów i nie może być utożsamiana z oficjalnym stanowiskiem Kancelarii Prezesa Rady Ministrów oraz Fundacji Pomoc Polakom na Wschodzie im. Jana Olszewskiego.