ČESKÝ TĚŠÍN / Konec divadelní sezóny Polské scény Těšínského divadla v Českém Těšíně je také prvním uvedením toho, co veřejnost uvidí po prázdninách. Divadlo vás tuto sobotu 29. června zve na premiéru.

Polská scéna bude hrát představení „Siedem zegarków kopidoła Joachima Rybki”, které vzniklo na základě románu Gustawa Morcinka. Bude to pozice obohacující repertoár o regionální témata.

Představení režíroval Wiesław Hołdys, zakladatel a šéf krakovského Teatru Mumerus, divadelní režisér a divadelní expert z Cieszyna. Je také autorem adaptace a scénografie. Kostýmy navrhla Agata Kokotek, hudbu připravil Zbigniew Siwek.

V představení bude hrát celá Polská scéna Těšínského divadla. Hlavní roli Kopidoła budou hrát dva herci z různých generací. Karol Suszka bude Joachim Rybka „v současném čase“, Marcin Kaleta „v minulosti“.

Štítky: , , ,

Komentáře



CZYTAJ RÓWNIEŻ



REKLAMA Gorolskiswieto.cz

REKLAMA
Ministerstvo Kultury Fundacja Fortissimo

www.pzko.cz www.kc-cieszyn.pl

Projekt byl realizován za finanční podpory Úřadu vlády České republiky a Rady vlády pro národnostní menšiny.
Projekt finansowany ze środków Kancelarii Prezesa Rady Ministrów w ramach konkursu Polonia i Polacy za Granicą 2023-2024.
Publikacja wyraża jedynie poglądy autora/ów i nie może być utożsamiana z oficjalnym stanowiskiem Kancelarii Prezesa Rady Ministrów oraz Fundacji Pomoc Polakom na Wschodzie im. Jana Olszewskiego.