SŘEČOŇ / V sobotu 6. července Místní skupina Polského kulturně-osvětového svazu v Bohumíně-Skřečoni uspořádala tradiční zahradní slavnost.  

Na akci se bylo třeba samozřejmě připravit – část členů skupiny pod vedením předsedy Czesława Gałuszki  si vzala na starost úklid zahrady, členky Klubu žen pod taktovkou Ewy Blažek pak navařily a napekly. 

Zahradní slavnosti se kromě místních zúčastnili také členové okolních Místních skupin PZKO. Na programu bylo vystoupení kapely Old Boys Band z MS PZKO Orlová-Poruba, který má v repertoáru nejenom polské populární písničky, ale také ty lidové.  

Je třeba dodat, že první polovina roku byla pro skřečoňské velmi aktivní – ples, výroční schůze, vítání jara, velikonoční jarmak, pamětní slavnost na místním hřbitově u pomníku zavražděných Poláků, smažení vaječiny a tři sportovní akce (mezinárodní turnaj ve fotbale, mistroství ve stolním tenisu a šípkách). 

Po prázdninách se členové skřečoňského PZKO vydají na výlet, na programu jsou tématická klubová setkání, vánoční jarmak a vilijovka. 

DG

Štítky:

Komentáře



CZYTAJ RÓWNIEŻ



REKLAMA Gorolskiswieto.cz

REKLAMA
Ministerstvo Kultury Fundacja Fortissimo

www.pzko.cz www.kc-cieszyn.pl

Projekt byl realizován za finanční podpory Úřadu vlády České republiky a Rady vlády pro národnostní menšiny.
Projekt finansowany ze środków Kancelarii Prezesa Rady Ministrów w ramach konkursu Polonia i Polacy za Granicą 2023-2024.
Publikacja wyraża jedynie poglądy autora/ów i nie może być utożsamiana z oficjalnym stanowiskiem Kancelarii Prezesa Rady Ministrów oraz Fundacji Pomoc Polakom na Wschodzie im. Jana Olszewskiego.