SKŘEČOŇ/ Místní skupina Polského kulturně-osvětového svazu v Bohumíně-Skřečoni uspořádala v sobotu 19. ledna tradiční ples v restauraci U Haladů za účasti osmičlenné delegace spřátelené organizace z Grodkowa s předsedkyní Janinou Podgórnou.

Tentokrát se ples konal podle hesla „Ve starém kině“ a byl tématicky spojen s historií plesů v předchozích letech. Autory dekorace s replikou staré kamery a několika desítkami fotek z plesů PZKO v 80. a 90. letech minulého století a 2007-2018, doplněné o historické brýle, péra, závoje atd., připravené pro tanečníky polonézy, byl předseda MS PZKO Czesław Gałuszka a dirigent sboru Hasło Irena Szeliga.

V programu vystoupil ZPiT Suszanie, působící v Místní skupině PZKO v Horní Suché. Pod uměleckým vedením Barbary Mračny skupina představila, mimo jiné, efektivní tance z různých částí světa: Indie, Mexika, Indonésie, Jižní Ameriky, Slovenska a také vedla tradiční polonézu. K tanci hrála kapela M-band Michała Veselého.

Samozřejmě, že byly k dispozici jednohubky a cukroví, které připravily ženy z Dámského klubu, stejně jako květiny a kotiliony. Děkujeme všem členům Místní skupiny, kteří přispěli k úspěšnému průběhu akce.

TG

Štítky: ,

Komentáře



CZYTAJ RÓWNIEŻ



REKLAMA Gorolskiswieto.cz

REKLAMA
Ministerstvo Kultury Fundacja Fortissimo

www.pzko.cz www.kc-cieszyn.pl

Projekt byl realizován za finanční podpory Úřadu vlády České republiky a Rady vlády pro národnostní menšiny.
Projekt finansowany ze środków Kancelarii Prezesa Rady Ministrów w ramach konkursu Polonia i Polacy za Granicą 2023-2024.
Publikacja wyraża jedynie poglądy autora/ów i nie może być utożsamiana z oficjalnym stanowiskiem Kancelarii Prezesa Rady Ministrów oraz Fundacji Pomoc Polakom na Wschodzie im. Jana Olszewskiego.