ČESKÝ TĚŠÍN / V galerii v prvním patře kavárny Avion si můžete prohlédnout výstavu fotografií Mariana Siedlaczka a Mariana Palowského z jejich cesty do New Yorku. Fotografové se zaměřili na působivou architekturu New Yorku. Proč, vysvětlili během vernisáže uspořádané ve čtvrtek odpoledne 25. července.

Marian Siedlaczek, Marian Palowski, Avion, wystawa zdjęć
Marian Siedlaczek a Marian Palowski vystavují v Avionu 

„Objektivy jsou těžké a pro pořizování dobrých snímků lidí musíte mít těžší teleobjektiv. Letěli jsme tam jen s příručním zavazadlem. Trochu litujeme, že jsme nepřivezli snímky lidí. Protože jsou ještě zajímavější. Tam, když přestane hledět na tyto mrakodrapy, je pro fotografa ráj. Postavíte se kdekoli, na jakékoli ulici, stojíte pět minut a máte všechny lidské typy, všechny rasy, všechny tloušťky, všechny výšky. Ale to příště,“ řekl Siedlaczek.

Přestože se zaměřili pouze na jedno téma, ukázalo se, že Avion je příliš malý na to, aby mohli vystavit všechno, co chtěli. „Marian přivezl tři tisíce pět set snímků, já tisíc pět set, takže tady je jen malá část toho, co jsme pořídili. Pokud mluvíme o samotném městě jako objektu, můžete tam strávit celý život a jako fotograf tam budete mít vždy co dělat,“ vysvětlil Siedlaczek výběr fotografií prezentovaných na výstavě.

Marian Siedlaczek, Marian Palowski, wystawa Avion
Fotografie newyorské architektury se setkaly s velkým zájmem návštěvníků o výstavu

Výstava je pořádána Zaolziańskou fotografickou společností ve spolupráci s Městskou knihovnou v Českém Těšíně. Potrvá do 31.08. 2019. Vstup zdarma.

(indi)

Štítky: , , ,

Komentáře



CZYTAJ RÓWNIEŻ



REKLAMA Gorolskiswieto.cz

REKLAMA
Ministerstvo Kultury Fundacja Fortissimo

www.pzko.cz www.kc-cieszyn.pl

Projekt byl realizován za finanční podpory Úřadu vlády České republiky a Rady vlády pro národnostní menšiny.
Projekt finansowany ze środków Kancelarii Prezesa Rady Ministrów w ramach konkursu Polonia i Polacy za Granicą 2023-2024.
Publikacja wyraża jedynie poglądy autora/ów i nie może być utożsamiana z oficjalnym stanowiskiem Kancelarii Prezesa Rady Ministrów oraz Fundacji Pomoc Polakom na Wschodzie im. Jana Olszewskiego.