ČESKÝ TĚŠÍN – SVIBICE / 102 lidí, kteří přišli v pátek odpoledne 17. května do Polského domu PZKO ve Svibici jedlo míchaná vajíčka z 270 vajec. A přestože míchaná vajíčka byla hlavní záminkou pro členy Místní skupiny a jejich přátele, aby přišli do zahrady v Polském domě PZKO, nejdůležitější bylo setkat se a strávit společně čas.

Počasí pořadatelům přálo. Ačkoli minulý týden byl chladný a deštivý, páteční odpoledne bylo teplé. A i když se nad Olzou v 17:00 přehnala bouře a liják, když začala vaječina, slunce opět svítilo.

Takže šlo smažit míchaná vejce v zahradě před Polským domem na obrovských pánvích. A také sedět u stolů v zahradě. Děti hrály fotbal, na schovávanou. Kromě vaječiny v bufetech byly samozřejmě připraveny zákusky, stejně jako různé teplé a studené nápoje.

(indi)

Štítky: ,

Komentáře



CZYTAJ RÓWNIEŻ



REKLAMA Gorolskiswieto.cz

REKLAMA
Ministerstvo Kultury Fundacja Fortissimo

www.pzko.cz www.kc-cieszyn.pl

Projekt byl realizován za finanční podpory Úřadu vlády České republiky a Rady vlády pro národnostní menšiny.
Projekt finansowany ze środków Kancelarii Prezesa Rady Ministrów w ramach konkursu Polonia i Polacy za Granicą 2023-2024.
Publikacja wyraża jedynie poglądy autora/ów i nie może być utożsamiana z oficjalnym stanowiskiem Kancelarii Prezesa Rady Ministrów oraz Fundacji Pomoc Polakom na Wschodzie im. Jana Olszewskiego.