ČESKÝ TĚŠÍN / Čtenáři o hosté Městské knihovny v Českém Těšíně během dosavadních 160 setkání v rámci cyklu Cesty blízké i daleké, navštívili skoro celý svět. Tentokrát se vydali do Íránu.

Hostel pondělního setkání, které se konalo v kavárně a čítárně Avion byl cestovatel prof. Jiří Sladký, který se do Íránu vypravil již čtnáctkrát a je autorem dvou publikací o této zemi. – Írán je centrem perské kultury, dá se říct, že v té části světa je to taková Paříž, hlavní město mody a trendů – sdělil mj. posluchačům. V přednášce se zabýval problematikou íránských žen, prezidentských voleb a také benevolentním přístupem místních k opiu, které „používají tak, jak Češi slivovici“.

Fotografie z cest Jiřího Sladkého jsou k vidění v Avionu na výstavě do 8. února.

(pe)

Štítky: , ,

Komentáře



CZYTAJ RÓWNIEŻ



REKLAMA Reklama

REKLAMA Reklama
Ministerstvo Kultury Fundacja Fortissimo

www.pzko.cz www.kc-cieszyn.pl

Projekt byl realizován za finanční podpory Úřadu vlády České republiky a Rady vlády pro národnostní menšiny.
Projekt finansowany ze środków Ministerstwa Spraw Zagranicznych w ramach konkursu pn. Polonia i Polacy za granicą 2023 ogłoszonego przez Kancelarię Prezesa Rady Ministrów.
Publikacja wyraża jedynie poglądy autora/autorów i nie może być utożsamiana z oficjalnym stanowiskiem Ministerstwa Spraw Zagranicznych oraz Fundacji Pomoc Polakom na Wschodzie im. Jana Olszewskiego