ČESKÝ TĚŠÍN-SVIBICE / Místní skupina PZKO ze Svibice zvala na bramborové hody. Přesněji řečeno na tradiční akci skupiny – Kobzol szoł – které vévodily bramborové placky v doprovodu zajímavého programu.

Ten kromě tradičních bodů – výstavy místního umělce a vystoupení folklorního souboru – letos nabídl i koncert rockové skupiny. Akce se jako vždy zúčastnili nejenom členové svibické MS, ale také početná skupina příznivců.

Letos své umění prezentoval na výstavě Stanisław Waszek, který je také autorem ilustrací do několika knih. – Jedná se již o čtvrtou výstavu člena naší skupiny, máme mezi námi hodně talentovaných členů – nechala se slyšet předsedkyně svibického PZKO Irena Kołek.

Pokud se jedná o folklorní vystoupení, na podzimní akci přijel již posedmé soubor z Jasienicy, tentokrát Dudoski. – Přijíždějí sem od doby, co jsme se skupinou v Dolní Lištné realizovali společný přeshraniční projekt – vysvětlila Irena Kołek.

– Jedeme sem pokaždé rádi, vždy se nám tady dobře vystupuje – přiznal zakladatel a vedoucí souboru Janusz Kobza. Soubor tvoří osm taneční párů a zpěváci, v repertoáru má zejména žyvecký folklor, maďarské tance a tance Těšínského Slezska.

Posledním bodem na kulturním programu bylo v 19 hod. vystoupení rockové kapely, kterou tvoří členové zaolšanského Beer Clubu.

(pe)/tnj

Štítky: ,

Komentáře



CZYTAJ RÓWNIEŻ



REKLAMA Gorolskiswieto.cz

REKLAMA
Ministerstvo Kultury Fundacja Fortissimo

www.pzko.cz www.kc-cieszyn.pl

Projekt byl realizován za finanční podpory Úřadu vlády České republiky a Rady vlády pro národnostní menšiny.
Projekt finansowany ze środków Kancelarii Prezesa Rady Ministrów w ramach konkursu Polonia i Polacy za Granicą 2023-2024.
Publikacja wyraża jedynie poglądy autora/ów i nie może być utożsamiana z oficjalnym stanowiskiem Kancelarii Prezesa Rady Ministrów oraz Fundacji Pomoc Polakom na Wschodzie im. Jana Olszewskiego.