DOLNÍ LUTYNĚ / Páteční večer 3. února se v Kulturním domě v Dolní Lutyni nesl ve znamení kvalitní zábavy. Tradiční ples místní skupiny Polského kulturně-osvětového svazu v ČR (PZKO), tentokrát s podtitulem „Cabaret show”, přilákal na 180 hostů, mezi nimiž byli jak stálí návštěvníci akce, tak i příznivci místního sdružení.

O hudební program se postaral profesionální soubor Dora Band z Albrechtic. Repertoár kapely se strefil do vkusu jak mladších, tak i o něco starších plesových tanečníků. Konferenciérka večera Iza Kapias ples oficiálně zahájila a poté po celý večer výtečně přispívala k samotné zábavě. Ukázalo se, že jde o optimisticky naladěnou tvůrčí duši, která se neztratí v žádné situaci.

Dolnolutyňský ples PZKO bývá tradičně zahájen slavnostní polonézou, kterou letos vedli členové tanečního souboru z Třanovic pod vedením Doroty Uherek. Ještě předtím, než Třanovičtí vyzvali k tanci všechny účastníky plesu, předvedli vlastní ukázkovou polonézu. S kouzelnickým výstupem v kabaretním duchu se představila tanečnice Radana. Příjemným překvapením bylo vystoupení mladého tanečního páru z Třanovic, který si říká Happy Dance a v jejichž prezentaci se objevily ukázky latinskoamerických tanců: samby, pasa doble a džajvu. Zlatým hřebem kulturního programu se stal gorolský tanec hostů z Třanovic za rytmů písně Golec Orkiestra „Pędzą konie po betonie”.

Pořadatelé poté připravili pro všechny účastníky skvělou večeři a tradiční plesové atrakce: květy, kotiliony a loterii.

Úspěch podobné akce se ovšem neodvíjí výhradně od hudby a osoby konferenciéra, ale musí počítat i s lidmi, tedy s hosty, kteří dotvářejí její atmosféru – a to ať už jde o jejich reakce, náladu nebo ovace, stručně řečeno o jejich vklad do zábavy. A to vše by na dolnolutyňském plese chybělo, nebýt třiceti zapálených funkcionářů, lidí, kteří nezištně pomáhali při přípravách celé akce, vařili v kuchyni, pekli sladkosti, šili kotiliony, během plesu pracovali v různých funkcích a po plese se zase věnovali úklidu sálu.

MS

Překlad: Pygmalion

Štítky: , ,

Komentáře



CZYTAJ RÓWNIEŻ



REKLAMA Reklama

REKLAMA Reklama
Ministerstvo Kultury Fundacja Fortissimo

www.pzko.cz www.kc-cieszyn.pl

Projekt byl realizován za finanční podpory Úřadu vlády České republiky a Rady vlády pro národnostní menšiny.
Projekt finansowany ze środków Ministerstwa Spraw Zagranicznych w ramach konkursu pn. Polonia i Polacy za granicą 2023 ogłoszonego przez Kancelarię Prezesa Rady Ministrów.
Publikacja wyraża jedynie poglądy autora/autorów i nie może być utożsamiana z oficjalnym stanowiskiem Ministerstwa Spraw Zagranicznych oraz Fundacji Pomoc Polakom na Wschodzie im. Jana Olszewskiego