ČESKÝ TĚŠÍN / Mezigenerační regionální univerzita Polského kulturně-osvětového svazu v České republice zve na přednášku Koleda – vánoční píseň, která se bude konat ve čtvrtek 1. prosince v 17 hod. v Domě HV PZKO v Českém Těšíně (ul. Božkova 16, bývala synagoga).

Vánoční období, které klepe na dveře, je spjato s tradicí zpívaní koled. Přednáška Jany Raclavské bude pojednávat o jejich vzniku a původu, posluchači se více dozví o nejstarších koledách zpívaných v Polsku a oblastech, kde se mluví polsky. Bude rovněž prokázán jejich průvod na základě historicko-jazykové analýzy.

V druhé části setkání nejenom nejoblíbenější koledy zazpívá Zespół Pieśni i Ruchu Nieskoordynowanego Niezapominajki. Ke společnému zpěvu budou vyzvání i posluchači.

Štítky: , , ,

Komentáře



CZYTAJ RÓWNIEŻ



REKLAMA Walizki

REKLAMA
Ministerstvo Kultury Fundacja Fortissimo

www.pzko.cz www.kc-cieszyn.pl

Projekt byl realizován za finanční podpory Úřadu vlády České republiky a Rady vlády pro národnostní menšiny.
Projekt finansowany ze środków Kancelarii Prezesa Rady Ministrów w ramach konkursu Polonia i Polacy za Granicą 2023-2024.
Publikacja wyraża jedynie poglądy autora/ów i nie może być utożsamiana z oficjalnym stanowiskiem Kancelarii Prezesa Rady Ministrów oraz Fundacji Pomoc Polakom na Wschodzie im. Jana Olszewskiego.