JABLUNKOV / Gorolski Święto je už za námi, a spolu s ním i tři dny nabité folklorem, skvělou domácí kuchyní a mnoha setkáními se známými. A k tomu všemu v sobotu nechyběl i kus exotiky.

Vystoupení mexického souboru si pochvalovaly zejména dámy, neboť dobře stavění tanečníci byli skrovně odění. Největší částí garderoby byla jejich čelenka z peří.

Krásnou folklorní nadílku dopřály obecenstvu naše dětské regionální soubory. Na scéně tančily ratolesti z bystřické Łączki, z Małej Brennej, Małych Oldrzychowic, Lipki z Bukovce. Nechyběli i lidoví vyprávěči a jablunkovská kapela Rozmarynek.

Kromě vystoupení mexického souboru diváky uchvátil také slovenský soubor Vranovčan. Jeho tanečníci se roztančili natolik, že ze scény padaly mikrofony.

Zajímavé bylo vystoupení chorvatské Salony ze Soliny, nebo polského Chełmna. Hlasitý potlesk si odnesla také Jasénka ze Vsetína.

Štítky: , , , , , ,

Komentáře



CZYTAJ RÓWNIEŻ



REKLAMA Gorolskiswieto.cz

REKLAMA
Ministerstvo Kultury Fundacja Fortissimo

www.pzko.cz www.kc-cieszyn.pl

Projekt byl realizován za finanční podpory Úřadu vlády České republiky a Rady vlády pro národnostní menšiny.
Projekt finansowany ze środków Kancelarii Prezesa Rady Ministrów w ramach konkursu Polonia i Polacy za Granicą 2023-2024.
Publikacja wyraża jedynie poglądy autora/ów i nie może być utożsamiana z oficjalnym stanowiskiem Kancelarii Prezesa Rady Ministrów oraz Fundacji Pomoc Polakom na Wschodzie im. Jana Olszewskiego.